Στο AGORA – Από τη Δημοκρατία στις Αγορές του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Αυγερόπουλου, απονεμήθηκε το μεγάλο βραβείο «Gold Hugo» για το καλύτερο ντοκιμαντέρ στην κατηγορία κοινωνικών και πολιτικών ταινιών των Τηλεοπτικών Βραβείων του 52ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγο.

Για περισσότερες από πέντε δεκαετίες, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγο, το μακροβιότερο διαγωνιστικό φεστιβάλ κινηματογράφου στη Βόρεια Αμερική, μέσω των ετήσιων Διεθνών Τηλεοπτικών του Βραβείων τιμά εξαιρετικές και εμπνευσμένες τηλεοπτικές παραγωγές από ολόκληρο τον κόσμο. Τα Διεθνή Τηλεοπτικά Βραβεία του Σικάγο είναι μία γιορτή για την τηλεόραση, και μαζί με τα Βραβεία Emmy, έχουν καθιερωθεί ως οι πιο σημαντικές διαγωνιστικές διοργανώσεις για διεθνείς παραγωγές.

Το AGORA, μία παραγωγή της Small Planet (Ελλάδα) σε συμπαραγωγή με την γερμανική δημόσια τηλεόραση WDR και το Al Jazeera Arabic (Κατάρ), είχε την παγκόσμια πρεμιέρα του στα τέλη του 2014 στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Κοπεγχάγης CPH:DOX. Έχει τιμηθεί επίσης με το Ειδικό Βραβείο Κριτικής Δημοσιογραφίας Otto Brenner (Γερμανία, 2015), το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες (ΗΠΑ, 2015) και το Βραβείο Καλύτερου Σχεδίου Ταινίας από το FIPA INDUSTRY (Γαλλία, 2014).

Το AGORA αποτυπώνει την ευρωπαϊκή κρίση από ελληνική σκοπιά, σε βάθος χρόνου μεγαλύτερου των τεσσάρων ετών. Ο σκηνοθέτης καταγράφει τις πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης στην πατρίδα του, μέσα από έντονες, και σε μεγάλο βαθμό σοκαριστικές εικόνες και συνομιλεί τόσο με αρμόδιους για τη λήψη αποφάσεων, όσο και με απλούς ανθρώπους οι οποίοι επηρεάζονται άμεσα από την κρίση.

Μέχρι σήμερα, το AGORA έχει παρουσιαστεί σε δεκάδες διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου και έχει προβληθεί είτε τηλεοπτικά είτε κινηματογραφικά σε περισσότερες από 20 χώρες στην Ευρώπη, τη Βόρεια και Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αυστραλία.