Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων ανακοίνωσε την ημερομηνία διεξαγωγής του 4ου φεστιβάλ νέων δημιουργών animation. Η υποβολή των αιτήσεων έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου.

Animate Your Mind  in Greece! Με το σύνθημα αυτό ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής ταινιών για το 4ο ATHENS ANIMFEST ‘09, το επίσημο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Animation της χώρας, που θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα στις 19 έως 22 Μαρτίου 2009.

Φέτος, το φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του στους νέους δημιουργούς animation εντάσσοντας στο πρόγραμμα του Διαγωνιστικό Τμήμα με παγκόσμια συμμετοχή.

Πλάι στα μεγάλα κινηματογραφικά αφιερώματα του φεστιβάλ, τις εκθέσεις, τις διαλέξεις και τα εργαστήρια, οι νέοι animators καλούνται να εμπλουτίσουν με τα δικά τους έργα την φετινή παρουσίαση των σύγχρονων τάσεων στο χώρο της τέχνης των κινουμένων σχεδίων.

Αναλυτικά, το ANIMFEST θεσμοθετεί τα παρακάτω βραβεία: Μεγάλο βραβείο Αθηνά, Β’ βραβείο και Γ’ βραβείο. Για τη συμμετοχή στο φεστιβάλ δεν κόστος, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες παραγωγές animation διάρκειας μέχρι 30\’, ανεξαρτήτου θεματολογίας, τεχνικής, γλώσσας, εθνικότητας και ηλικίας του δημιουργού. Η δημιουργία του έργου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2007.