Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, το Δημοτικό Γυμναστήριο «Στέφανος Καραλής» και ο τοίχος του 3ου Δημοτικού Σχολείου στη γωνία των οδών Μεσολογγίου & Ερυθραίας, θα γεμίσουν με χρώμα! Η λίστα περιλαμβάνει καλλιτέχνες καταξιωμένους στο χώρο της urban contemporary art αλλά με διαφορετικές αφετηρίες και ετερόκλητο στυλ.

Η εικαστική πολυφωνία είναι ένα από τα ζητούμενα και ελπίζουμε να αποδειχθεί η δύναμη μας! Με αρχική έμπνευση την Ελληνική Επανάσταση, οι καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν δώδεκα τοιχογραφίες, ο καθένας βλέποντας το θέμα από τη δική του οπτική γωνία και προσαρμόζοντας το στο καλλιτεχνικό του στυλ.

Οι καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος είναι γνωστοί σε όλους τους θαυμαστές της ενεργής Αθηναϊκής street art σκηνής :

Ο ξεχωριστός street artist Achilles, γνωστός για τα εντυπωσιακά αναμορφικά γυναικεία πορτραίτα του.

Ο Alone98 που για περισσότερα από είκοσι χρόνια χρησιμοποιεί την τέχνη για να σχολιάσει τα δρώμενα της εποχής και να εναντιωθεί στο ρατσισμό, τη βία και τον πόλεμο.

Η εικαστικός Chrysolie που χρησιμοποιεί πλήθος τεχνικών και μεθόδων όπως εικονογράφηση, ζωγραφική σε χρηστικά αντικείμενα, ρούχα , τοιχογραφίες και μικτές τεχνικές.

Ο Fotizontas ο οποίος πειραματιζόμενος με διάφορες τεχνικές της street art (stencil, paste ups, spray, ακρυλικά) δημιουργεί όμορφα εργα γεμάτα σχόλια για την κοινωνία, τον καπιταλισμό και την υπερκατανάλωση, την οικολογία και την αγνότητα της παιδικής ηλικίας.

Ο Krah με τα εντυπωσιακά και υπέροχα φανταστικά πλάσματα που μετά από μια δεκαετία graffiti στο Λονδίνο συνεχίζει ακάθεκτος να μπλεντάρει μυθολογία, pop αναφορές και φουτουρισμό.

Ο Nozo1 που χρησιμοποιεί κυρίως την ασπρόμαυρη χρωματική παλέτα δημιουργώντας έργα μεγαλης ομορφιας και αποδίδοντας στοιχεία ρεαλισμού με κοινωνικοπολιτικά μηνύματα.

Ο γκραφιτάς και street artist Platonas, ένας από τους πιο δραστήριους δημιουργούς του χώρου.

Ο αυτοδίδακτος εικαστικός καλλιτέχνης Skitsofrenis ενεργός στη street art από το 2008 με αμέτρητες μικρές και μεγάλες τοιχογραφίες στην Αθήνα αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Μεσσηνιακή Μάνη.

Ο αρχιτέκτονας και εικαστικός καλλιτέχνης Thinker που με πειραματισμό αναμειγνύει σχήματα, φόρμες και χρώματα.

Ο Yiakou με τις πολύχρωμες φαντασιακές φιγούρες του, εμπνευσμένες από τον έρωτα, τα όνειρα και τις αναμνήσεις.