Η Beton7 Gallery κλείνει την πρώτη ατομική έκθεση της Joulia Strauss στην Ελλάδα, με τίτλο Welcome to the Mediterranean Basin, στις 30 Μαρτίου, με την παρουσίαση του βίντεο TK News-Athens της Joulia Strauss και του Moritz Mattern.

Το έργο που εκτέθηκε είναι ένα μεγάλης κλίμακας τρισδιάστατο συρματογλυπτό και αποτελεί μέρος του γλυπτικού συστήματος των Μαθηματικών Τελεστικών Ζώων της Strauss. Δημιουργεί μια κυκλική συναρμογή με πέντε ζευγάρια υπολύδιες χελώνες και πέντε λύδιους σκύλους.

Αυτοί οι χαρακτήρες ενσωματώνουν την αρμονική δομή του Δεύτερου Δελφικού Ύμνου στον Απόλλωνα, ο οποίος κρυμμένος στα σημεία δεν είναι πλέον αντιληπτός δια της ακοής. Η αρχαιοελληνική μουσική σημειογραφία είναι, πρώτα απ’ όλα, σημειογραφία αρμονίας. Ως εκ τούτου μπορεί να παρασταθεί ως γλυπτό.

Επιπλέον, η πλέουσα συρμάτινη γλυπτική σύνθεση, καλυμμένη από χιλιάδες σωματίδια του φωτεινού φάσματος, μετατρέπεται σε καθαρό φως. Ελίσσεται μαζί με τη μελωδία και δημιουργεί τρισδιάστατες σκιές, που προβάλλονται στις επιφάνειες του χώρου, ως κινούμενα σχέδια. 

Στο κλείσιμο της έκθεσης, στις 30 Μαρτίου, στις 20:00, θα προβληθεί το νέο βίντεο των Joulia Strauss και Moritz Mattern με τίτλο TK-News Athens. Είναι η ειδική έκδοση ψευδοειδήσεων, επιστημονικής φαντασίας, που συνήθως αναφέρονται στις διαλογικές διαδικασίες στο Spree-Athens (ένα νέο όνομα για το Βερολίνο).