Το Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη, φιλοξενεί μια ιδιαίτερη παράσταση-συναυλία με πρωταγωνιστή το Διονύση Τσακνή και τους Γιώργο Κιμούλη και Ταμίλα Κουλίεβα σε βιντεοσκοπημένες στιγμές.

Το Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη φιλοξενεί μια ιδιαίτερη παράσταση-συναυλία με πρωταγωνιστή το Διονύση Τσακνή και τους Γιώργο Κιμούλη και Ταμίλα Κουλίεβα σε βιντεοσκοπημένες στιγμές.

Ολα αρχίζουν και τελειώνουν σε ένα βράδυ, όταν ο γιος, δέχεται στο όνειρό του την επίσκεψη των πεθαμένων γονέων του. Πρωταγωνιστής της επίσκεψης, ο πατέρας. Ο γιος προσπαθεί, να επαναφέρει τον πατέρα στο σήμερα, ο οποίος δείχνει, πως δεν συμβιβάζεται με την ιδέα, ότι έχει μπροστά του έναν άντρα και όχι ένα 14χρονο παιδί.

Ο πατέρας, προσποιείται πως ανακαλύπτει στοιχεία της πραγματικότητας, δίνοντας παράλληλα, μια εντελώς προσωπική διάσταση στα γεγονότα. \”Θυμάται\” ότι τον συμφέρει, παγιδεύοντας πολλές φορές τον γιο του.

Η παγίδευση, έχει ως στόχο να ξυπνήσει στο γιο του τα εφηβικά αντανακλαστικά, έτσι ώστε να μπορέσει να κατανοήσει ο ίδιος με τη σειρά του, τις αντιδράσεις των δικών του παιδιών.

22 τραγούδια, (10 παλιότερα και 12 καινούργια, γραμμένα ειδικά για την παράσταση) δίνουν πάσες σε ισάριθμα μικρά κείμενα και αντιστρόφως, όπου πέρα από μια σύντομη περιγραφή παιδικών και εφηβικών χρόνων του γιου, καταγράφουν και την αενάως επαναλαμβανόμενη σχέση πατέρα – γιου. Ο γιος, συνομιλεί με τους γονείς, μέσω της οθόνης.

Στις βιντεοσκοπημένες σκηνές εμφανίζονται: Πατέρας: Γιώργος Κιμούλης, Μητέρα: Ταμίλα Κουλίεβα, Ασφαλίτης-Γυμνασιάρχης-στέλεχος ΜΜΕ: Παντελής Παπαδόπουλος. Επί σκηνής Γιος: Στάθης Μαντζώρος

Τραγουδούν: Διονύσης Τσακνής, Αποστόλης Ψυχράμης, Ειρήνη Ψυχράμη. Παίζουν οι μουσικοί: Ανδρέας Τσιρούλης (πλήκτρα) και Δημήτρης Παπαλάμπρου (κιθάρα).

Η παράσταση-συναυλία ήταν παραγγελία του οργανισμού \”Πάτρα-πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006\” και η πρεμιέρα της έγινε στις 11 Δεκεμβρίου στο \”Εργοστάσιο Τέχνης\” στην Πάτρα, αποσπώντας ιδιαίτερα επαινετικά σχόλια του τύπου.

INFO
Από 5 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη
Σπ. Τρικούπη 34 και Κουντουριώτου,
Τηλέφωνο: 210 8253489
Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22.00
Τιμή εισιτηρίου 20 Ευρώ.