Οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζει το βιβλίο της Μαρί Λου με τίτλο «Θρύλος».

Όταν το μίσος γίνεται αγάπη, η αγάπη γίνεται ΘΡΥΛΟΣ.

Λος Άντζελες, 2130 μ.Χ.

Ο Ντέυ είναι ο υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενος της Δημοκρατίας και συνηθίζει να κλέβει από τους πλούσιους για να δίνει στους φτωχούς. Η Τζουν είναι ιδιοφυής και μετά τις σπουδές της προορίζεται να ακολουθήσει μια λαμπρή στρατιωτική καριέρα. Της ανατίθεται να ξετρυπώσει τον Ντέυ από τους βρομερούς δρόμους των γκέτο για να εκδικηθεί τον θάνατο του αδερφού της. Όταν συναντηθούν, θα καταλάβουν ότι και οι δυο τους είναι θύματα μιας σκοτεινής πλεκτάνης. Και τότε το μίσος θα γίνει αγάπη. Και η αγάπη θα γίνει ΘΡΥΛΟΣ. Το απόλυτο δυστοπικό μυθιστόρημα στις ΗΠΑ για το 2012 είναι μια ελεύθερη απόδοση των Αθλίων σ’ ένα σκοτεινό μέλλον όπου το δυτικό τμήμα των σημερινών ΗΠΑ κυβερνάται από ένα απολυταρχικό καθεστώς. Η CBS films έχει αγοράσει τα δικαιώματα για την κινηματογραφική διασκευή του Θρύλου κι έχει αναθέσει την παραγωγή της στους παραγωγούς του Twilight. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Jonathan Levine, σκηνοθέτης του 50/50.

«Ένας επιβλητικός, δυστοπικός κόσμος, με δυνατούς χαρακτήρες, μεγάλη ένταση και πολιτικές ραδιουργίες. Αν σας άρεσαν οι Αγώνες Πείνας, αυτό το βιβλίο θα το λατρέψετε». 

Σάρα Ρις Μπρένναν, συγγραφέας

 «Ένα ρομαντικό θρίλερ που εκτυλίσσεται σε έναν κόσμο μετά την καταστροφή, όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Είναι δύσκολο να το αφήσεις στη μέση κι ακόμα πιο δύσκολο να το ξεχάσεις».

Κάμι Γκαρσία, συντάκτρια των New York Times, συγγραφέας

«Με μια πλοκή που μας φέρνει στο μυαλό τους Άθλιους αλλά και το Blade Runner, η Λου αντιπαραθέτει δύο εφηβικές εκδοχές του Γιάννη Αγιάννη και του Ιαβέρη σε μια δυστοπική Αμερική του άμεσου μέλλοντος».                                             

 USA Today

«Ένα εξαιρετικό δείγμα εμπορικού βιβλίου μυθοπλασίας με έντονη πλοκή, χαρακτήρες με βάθος και συναισθηματική κορύφωση. Συγχαρητήρια στη συγγραφέα!»

The New York Times

«Η Λου προσφέρει στον αναγνώστη οξυδερκή κοινωνικό προβληματισμό και ακαταμάχητους χαρακτήρες».                                            

Library Media Connection

Η συγγραφέας:

Η Μαρί Λου γεννήθηκε στο Πεκίνο το 1984 κι ίσως γι’ αυτό τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τα βιβλία που αναφέρονται στο δυστοπικό μέλλον. Έφυγε από το Πεκίνο το 1989, πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια. Ζει στην Πασαντίνα με τον φίλο της και τρία σκυλιά. Πριν γίνει συγγραφέας, ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια σε μια εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών.

Ο Θρύλος είναι το πρώτο της βιβλίο. Έχει σημειώσει μεγάλη εμπορική επιτυχία στις ΗΠΑ κι έχει μείνει για πολλές εβδομάδες στη λίστα με τα ευπώλητα βιβλία των New York Times.

Μετάφραση: Αλέξανδρος Καλοφωλιάς