Το Φεστιβάλ Υμηττού – Γιορτές στους δρόμους μας καλεί σε ακόμη μία προβολή, υπό το φως των αστεριών, της βραβευμένης ταινίας, Έριν Μπρόκοβιτς, το Σάββατο 4 Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο.

Η Αμερικανίδα ηρωίδα με το παράξενο όνομα Erin Brockovich είναι υπαρκτή, όπως και η ιστορία της. Πρόκειται για ένα σύγχρονο δικαστικό θρίλερ. Η Erin είναι χωρισμένη και μητέρα τριών παιδιών. Αναζητεί μάταια εργασία, και τελικά προσλαμβάνεται σαν γραμματέας σε ένα δικηγορικό γραφείο του Los Angeles. Εκεί ανακαλύπτει μια υπόθεση μολυσμένου νερού σε μια μικρή κοινότητα, η οποία σκόπιμα αποσιωπείται «από μέσα». Πείθει το αφεντικό της και ξεκινά μια νέα έρευνα από το μηδέν. Οι κάτοικοι της μικρής πόλης είναι επιφυλακτικοί και δεν ανοίγονται, η Erin όμως καταφέρνει να τους πείσει με την ικανότητά της να τους μιλά ειλικρινά και συμπονετικά.

Στην περίπτωση αυτή η Erin Brockovich σύρει στα δικαστήρια την εταιρία Pacific Gas & Electric για την οικολογική καταστροφή που προκάλεσε στον υδροφόρο ορίζοντα της μικρής πόλης.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο διακανονισμό στα αμερικάνικα δικαστικά χρονικά: 333 εκατομμύρια δολάρια.