Το Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου γιορτάζει 10 χρόνια του και παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση Μύθοι του Θερμαϊκού – Χτυποκάρδια στο κρανίο …

που είναι βασισμένη σε κείμενα του Γιάννη Παλαμιώτη με θέμα τη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία για  τέταρτη χρονιά με το Καφωδείο Το Ελληνικό.

Επτά ηθοποιοί – performers παρουσιάζουν ένα σύγχρονο βαριετέ που επιχειρεί μια αναδρομή στην ιστορία, σε πρόσωπα και γεγονότα της πόλης. Η μουσική -εμπνευσμένη από το λαϊκό, το ρεμπέτικο και το βαλκανικό τραγούδι- σε συνδυασμό με το χιούμορ αποτελούν τα «όπλα» τους για να ξετυλίξουν τις ιστορίες αυτές. Ιστορίες που αναφέρονται σε πραγματικά πρόσωπα, που γέννησε η πόλη και που το ίχνος τους είναι εμφανές ακόμα στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, γεγονότα που σφράγισαν την ιστορία της χώρας και συνέβησαν εδώ, στη Νύμφη του Θερμαϊκού.

Σε κάθε παράσταση θα εμφανίζεται και ένας διαφορετικός προσκεκλημένος- έκπληξη, από τον χώρο του θεάματος ή της δημοσιογραφίας.

Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου τελευταίος προσκεκλημένος για το 2010 που φεύγει είναι ο ηθοποιός Νίκος Ορτετζάτος.

Λίγα λόγια για το Νίκο Ορτετζάτο

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Τυχαίο; Δεν νομίζω;! Σπούδασε και έπαιξε θέατρο στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Τυχαίο; Δε νομίζω! Ίδρυσε παρέα με άλλους τρεις τρελούς φίλους του το θέατρο τέχνης «Ακτίς Αελίου». Τυχαίο; Η ιστορία θα δείξει! Τα βρόντηξε όλα κι έφυγε από τη Θεσσαλονίκη πριν δύο χρόνια και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου δε θέλει να παίξει στο θέατρο. Τυχαίο; Ποιος ξέρει; Ετοιμάζει μια μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Τζαζ» show .… «Η οδύσσεια μιας πετυχημένης.» Τυχαίο κι αυτό; Δε νομίζω. Σκέφτεται να μετακομίσει ξανά, να παρατήσει το θέατρο, να παντρευτεί, να κάνει παιδιά, να πάει στο φεγγάρι … Τελικά νομίζω πως τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή.

Σημειώνεται πως στον επάνω όροφο του Καφωδείου «Το Ελληνικό» λειτουργεί έκθεση με αφίσες για τα δέκα χρόνια του Θεάτρου Τέχνης «Ακτίς Αελίου».

Συντελεστές της παράστασης: Κείμενα: Γιάννης Παλαμιώτης, Σύνθεση Κειμένων-Σκηνοθετική Επιμέλεια: Θωμάς Βελισσάρης, Ενδυματολογική Επιμέλεια: Μαρίνα Γκούμλα, Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Κολοβός, Γιάννης Μόμτσιος, Φωτισμοί: Πολύβιος Σερδάρης, Ηχοληψία: Γιάννης Μήτσης, Τεχνική Υποστήριξη: Πολύβιος Σερδάρης, Ξένια Πετμεζά

Παίζουν και τραγουδούν: Θεανώ Αμοιρίδου, Θωμάς Βελισσάρης, Μαρίνα Γκούμλα, Δέσποινα Καλπενίδου, Γιώργος Κολοβός, Γιάννης Μόμτσιος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος