Η Αττική Πολιτιστική Εταιρεία σε συνεργασία με το Θέατρο Bouffes Du Nord στο Παρίσι και το Θέατρο Υoung Vic στο Λονδίνο, συνεχίζει το Φεστιβάλ Θέατρο Πέρα από τα Όρια με Πήτερ Μπρουκ, Σάμιουελ Μπέκετ, Bouffes du Nord, Φραντς Κάφκα, Κάθριν Χάντερ και Young Vic.

Το Φεστιβάλ Θέατρο Πέρα από τα Όρια είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το Μάιο 2005 και συνεχίζει να συναντά το κοινό μέχρι το 2009… Καλλιτέχνες και παραγωγές αλλά και παγκόσμιες  πρεμιέρες,  που λίγο πριν ή λίγο μετά παρουσιάζονται στην Ευρώπη και Αμερική, έρχονται στην Ελλάδα τοποθετώντας την Αθήνα στον χάρτη των Μητροπόλεων του Πολιτισμού.

Μετά το Σχολείο Γυναικών του Μολιέρου με τον Daniel Auteuil στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Φεβρουάριο, η συνέχεια με τα Θραύσματα του Samuel Beckett. Δύο γκουροού του Θεάτρου μια σχέση ζωής του Samuel Beckett και Peter Brook, στο θέατρο Δημήτρης Χόρν. Η Σκηνοθεσία είναι του  Peter Brook σε συνεργασία με την Marie  Hélène Estienne. Με τους Hayley Carmichael, Marcello Magni, Khalifa Natour Το έργο αποτελεί μια σύνθεση τεσσάρων μονόπρακτων του Samuel Beckett Θέατρο Ι, Νανούρισμα, Πράξη Χωρίς Λόγια ΙΙ, Πηγαινέλα και Ούτε (ένα ολιγόστιχο ποίημα, γραμμένο το 1975 κατά παραγγελία της Όπερας της Ρώμης, όπου ο συνθέτης Morton Feldman κατάφερε να δημιουργήσει ένα έργο μοναδικό).

Στη συνέχεια στο Θέατρο Δημήτρης Χορν θα παρουσιαστεί ο Πίθηκος του Κάφκα. Βασισμένο στο διήγημα του Franz Kafka , Αναφορά στην Ακαδημία, ο Πίθηκος του Κάφκα είναι μια καινούργια διασκευή από τον βραβευμένο συγγραφέα Colin Teevan με την Kathryn  Hunter Η Eλληνίδα ηθοποιός Κατερίνα Χατζηπατέρα με τα βραβεία Ολιβιέ και Σαίξπηρ κάνει τη μεγάλη επιτυχία στο Θεατρικό Λονδίνο.