Η Πύρνα φιλοξενεί τον Σάββα Κυριακίδη, θεατρολόγο του Εθνικού Θεάτρου, και δίνει την ευκαιρία στο θεατρόφιλο κοινό να γνωρίσει θεατρικά έργα, να πάρει το ρόλο «κριτικού θεάτρου» και να σχολιάσει τις ερμηνείες και τη σκηνοθεσία τους.

Μέσα από έναν κύκλο 6 συναντήσεων στην ΠΥΡΝΑ, ο Σάββας Κυριακίδης προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αναλύσουν και να σχολιάσουν μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες παραστάσεις της σεζόν, όπως «Η μεγάλη χίμαιρα», το «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι», «Ο Γλάρος», ο «Γυάλινος κόσμος», κ.ά. Στόχος είναι το κοινό να γνωρίσει το έργο και τα ειδικά χαρακτηριστικά του, έτσι ώστε να μπορεί να σχολιάσει την ερμηνεία των ηθοποιών και τη σκηνοθεσία, με τη μορφή μιας εμπεριστατωμένης και αιτιολογημένης κριτικής.

Ο Σάββας Κυριακίδης εργάζεται στο Εθνικό Θέατρο από το 1999 και είναι υπεύθυνος στο Τμήμα Δραματολογίου, Αρχείου, Εκδόσεων και Βιβλιοθήκης, ενώ παράλληλα διδάσκει Ιστορία Θεάτρου, Δραματολογία και Δραματοποίηση στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έχει πραγματοποιήσει δραματουργικές προσαρμογές πολλών μυθιστορημάτων, ενώ με τους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου έχει δραματοποιήσει γνωστά έργα.