Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς μας προσκαλεί στην ειδική προβολή του βραβευμένου με Oscar ντοκιμαντέρ The War Game (1965 – 48’) του Bρετανού κινηματογραφιστή Πίτερ Γουότκινς.

Το ντοκιμαντέρ θα προσβληθεί την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015, στις 19:00, στο Ιστορικό Αρχείο του ΠΙΟΠ, το οποίο θα προλογίσει ο κριτικός κινηματογράφου Λευτέρης Αδαμίδης.

«THE WAR GAME» (1965 – 48’)

Πρόκειται για ένα ευφυές ψευδο-ντοκιμαντέρ με θέμα τον πυρηνικό πόλεμο το οποίο επιχειρεί να φέρει το κοινό κοντά στην πραγματικότητα πριν, κατά και μετά από μία πυρηνική επίθεση, μέσα από σκηνές αρχείου και δραματοποιημένα περιστατικά. Η ταινία γυρίστηκε για λογαριασμό του BBC, η προβολή της, όμως, απαγορεύτηκε στη Μ. Βρετανία καθώς θεωρήθηκε ότι αποτελούσε ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση Ουίλσον εν μέσω Ψυχρού Πολέμου. Χρησιμοποιήθηκε όμως με ουσιαστικό τρόπο από το ειρηνιστικό κίνημα επηρεάζοντας καλλιτέχνες όπως ο Τζον Λένον.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται με αφορμή τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία του (και ανήμερα των 80ων γενεθλίων του Γουότκινς).