Το πρώτο live των Outsiders μετά από 20 χρόνια εκεί απ\’ όπου ξεκίνησαν όλα, στο AN Club θα πραγματοποιηθεί στις

25 Ιουνίου 2011.

Οι Outsiders είναι μια rock μπάντα από την Αθήνα, σχηματίστηκαν το 1989, παίζοντας Rockabilly, Rock & Roll & Country μουσική, η πρώτη τους εμφάνιση έγινε την ίδια χρονιά στο ΑΝ Club, η πρώτη σύνθεση περιελάμβανε τους Τάσο Καρατζή (φωνή, κιθάρα), Γιάννη Δρέττα (κιθάρα, φωνητικά), Βάκη Γάτο (μπάσο) και Νίκο Μπαλούρδο (τύμπανα).

Με αυτή την σύνθεση εμφανίζονται στα περισσότερα live clubs της εποχής και με την προσήλωση τους στην μουσική και εμφανισιακή λεπτομέρεια στα 50\’s, αποκτούν ένα φανατικό κοινό.

Ένα χρόνο αργότερα εμφανίζονται στο ιστορικό φεστιβάλ ΤΑΚΗ 13 στη Μύκονο μαζί με μερικούς από τους πιο σημαντικούς Έλληνες rock καλλιτέχνες και μπάντες της χώρας, από αυτή την εμφάνιση τους ξεχωρίζει το διεθνές ΜTV και τούς παρουσιάζει, κάνοντας τους το πρώτo Ελληνικό Rock n\’ Roll γκρούπ που εμφανίζεται σ\’ αυτό.

Το 1991 συμμετέχουν με ένα δικο τους κομμάτι (Black Cadillac) στη συλλογή Studio II και αυτή έμελλε να είναι και η μοναδική τους επίσημη κυκλοφορία στην δισκογραφία. Με κάποιες αλλαγές στη σύνθεση τους κάνουν ένα από τα καλύτερα live τους στο Ρόδον Club, λίγους μήνες αργότερα κάνουν ένα μικρό διάλλειμα με τον Τάσο Καρατζή μαζί με τον Γιάννη Τσακώνη –πρώην ντράμερ των Blue Jeans- να δημιουργεί τους Mavericks (rockabilly-country) και τον Γιάννη Δρέττα μαζί με τον Λεωνίδα Γεωργούλη -κοντραμπασίστας των Outsiders- τους Jelly Road (blues).

Αυτό το «μικρό» διάλλειμα, κράτησε 20 χρόνια, με τους Καρατζή – Δρέττα να εμφανίζονται κατα καιρούς σαν ακουστικό ντουέτο με δύο κιθάρες, διασκευάζοντας αγαπημένα τους τραγούδια, στο ακουστικό ντουέτο προστίθεται αργότερα ο Τάσος Αυλακιώτης και αρχίζουν να έρχονται οι πρώτες σκέψεις για επανεμφάνιση των Outsiders. Στα τύμπανα προστίθεται ο Γιαννης Τσακώνης, στην ακουστικη κίθαρα ο Φώτης Γιασεμής και στο μπάσο ο Νίκος Κετζέας (Rocking Bones, Misty Blueboys), που λίγο αργότερα αντικαθίσταται από τον Ίωνα Νικολάου (The Crooks). Με αυτή τη σύνθεση και με μουσικές κατευθύνσεις πού κινούνται πλέον απο τo Rockabilly έως το Folk και την Americana και απο τα Blues και το Southern Rock μέχρι το νέο Rock του σήμερα, μπαίνουν στο στούντιο για 3 χρόνια εξαντλητικών προβών.

Θα παίξουν δικά τους τραγούδια, αλλά και αρκετές διασκευές, εάν δεν τους έχετε δει ποτέ live, ετοιμαστείτε για μία αξέχαστη βραδιά, δυνατή και γεμάτη συγκινήσεις.