Το soundtrack της ταινίας μεγάλου μήκους The Northlander με τη μουσική του Κύπριου συνθέτη Μιχάλη Ανδρονίκου, κυκλοφορεί τόσο σε CD, όσο και σε ψηφιακή διανομή μέσω του iTunes (https://itunes.apple.com/ca/album/northlander-original-motion/id1173916430).

Η ταινία The Northlander, του Καναδού σκηνοθέτη Benjamin Ross Hayden, είχε μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη και στον Καναδά, αφού παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων στο 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών, και είχε διανομή σε όλη τη Βόρεια Αμερική, φέτος.

Δείτε περισσότερα εδώ: http://www.imdb.com/title/tt5059782/

Η μουσική η οποία γράφτηκε και εκτελέστηκε από τον ίδιο το συνθέτη, χαρακτηρίζεται από στοιχεία αυτοσχεδιασμού, σε ένα πάντρεμα Ανατολής και Δύσης.

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Μιχάλης Ανδρονίκου γεννήθηκε στη Λεμεσό Κύπρου το 1977. Είναι διδάκτωρ Σύνθεσης του Πανεπιστημίου του Calgary. Κατέχει Δίπλωμα Κλασικής Κιθάρας, Κλαρινέτου και Θεωρητικών από το Trinity College κι από το Royal Academy of Music του Λονδίνου, καθώς και Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής από το Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, διπλωματούχος Σύνθεσης από το  Ελληνικό Ωδείο (καθηγητής: Θεόδωρος Αντωνίου) και απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα έχει μελετήσει παραδοσιακά  όργανα όπως πολίτικο λαούτο, ταμπουρά κλπ. Έχει γράψει μουσική για μικρά και μεγάλα σύνολα, για σόλο όργανο, μουσική για θέατρο και κινηματογράφο, για εικαστικές εκθέσεις, τραγούδια, κ.α.

Το 2003 κυκλοφόρησε την πρώτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Μια Καθημερινή Μουσική» που περιλαμβάνει 12 μουσικές στιγμές για μικρό σύνολο ή σόλο όργανο και δύο τραγούδια σε ποίηση Κωστή Παλαμά. Το 2005 βραβεύτηκε σε διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης που οργάνωσε το Ωδείο Φουντούλη και πραγματοποιήθηκε στο Βόλο.   Το 2006 κυκλοφορεί η δεύτερη δουλειά του -μια σύμπραξη με τους εικαστικούς καλλιτέχνες Μίλτο Παντελιά και Ειρήνη Γκόνου- με τίτλο «Διοσημεία», από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ. H τρίτη δισκογραφική του δουλειά (2008) έχει τον τίτλο «Αλ-χαττ, η μαγική  γραφή» και περιλαμβάνει 12 «αυτοσχεδιασμούς» με διάφορα όργανα. Οι «αυτοσχεδιασμοί» γράφτηκαν για την ομώνυμη έκθεση της Ειρήνης Γκόνου που πραγματοποιήθηκε στο Ισλαμικό Μουσείο Μπενάκη. Το 2008 η Βουλγάρικη εταιρεία Balkanota εκδίδει την παρτιτούρα του έργου ‘Latin suite’ για δυο κιθάρες, το πρώτο έργο Έλληνα συνθέτη που εκδίδεται από την εν λόγω εταιρεία. Το Δεκέμβριο του 2008 κυκλοφόρησε από τη LYRA ο δίσκος με τίτλο «Απ΄την στεριά, το νερό και το αέρα», που περιλαμβάνει τραγούδια με ανθρώπινες ιστορίες και ήρωες ζώα. Το μουσικοθεατρικό έργο με τίτλο “Η ορθογραφία της αγάπης” κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ το 2010. Η παρτιτούρα του έργου του ‘Jazz Suite’ για δύο πιάνα κυκλοφόρησε το 2016 από την Palliser Music Publishing, στον Καναδά. Το soundtrack της ταινίας μεγάλου μήκους The Northlander, που παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών, κυκλοφόρησε σε CD και σε ηλεκρονική μορφή στο διαδίκτυο από την Plaza Mayor Company , το 2016.

Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών (ΕΕΜ), της Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδος (ΕΜΣΕ), του Κέντρου Κυπρίων Συνθετών και της ARMTA του Καναδά.