Στα πλαίσια των Αισχυλείων 2016 θα πραγματοποιηθούν στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας από τις 13 έως 17 Οκτωβρίου 2016, πέντε συναυλίες υπό τον γενικό τίτλο «The Jazz Fuss».

Αναλυτικά:

Takis Farazis Trio

13 Οκτωβρίου

Ο Τάκης Φαραζής μαζί με τον Πέτρο Βαρθακούρη και τον Θάνο Μιχαηλίδη μας προσκαλούν την Πέμπτη στις 13 Οκτωβρίου σε μία νυχτερινή μουσική περιπλάνηση στα πλαίσια του Φεστιβάλ “ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2016”. Το τρίο παρουσιάζει συνθέσεις του Τάκη Φαραζή καθώς και διασκευές γνωστών θεμάτων από διάφορα είδη μουσικής με αναφορές στην κλασσική μουσική και την ευρωπαϊκή τζαζ μέσα από μία φρέσκια αυτοσχεδιαστική ματιά. Οι τρεις μουσικοί συνομιλούν ισορροπώντας ανάμεσα στη δυναμική του ρυθμού και μία έντονα λυρική διάθεση επαναπροσδιορίζοντας με τον δικό τους τρόπο την κλασσική φόρμα του jazz trio.

Νocturnes

Τάκης Φαραζής-πιάνο

Πέτρος Βαρθακούρης-κοντραμπάσο

Θάνος Μιχαηλίδης-ντραμς

Aggeliki Toubanaki & the Buzz Bastardz

14 Οκτωβρίου

πολυσυλλεκτικά και αυθεντικά…

Η πολυσχιδής vocalist και ιδιοσυγκρασιακή performer Αγγελική Τουμπανάκη παρουσιάζει το πολυμορφικό project  “Toubanaki & the Buzz Bastardz”.

Μαζί με τους δεξιοτέχνες και εκλεκτούς συνεργάτες της, κινούνται με ευελιξία και γνώση ανάμεσα στη παράδοση και σε σύγχρονες φόρμες, αποτελώντας από την δημιουργία τους, το 2008, μια από τις “πιο ξεχωριστές μουσικές προτάσεις της world jazz σκηνής στη Ελλάδα” και “στη σκηνή ενα εκρηκτικό σύνολο μουσικών”!

Bαλκανικοί ξέφρενοι ρυθμοί, δρόμοι ανατολής και μελωδίες της Μεσογείου, αναμειγνύονται με jazz αρμονία, crossover αυτοσχεδιασμούς, βοκαλισμούς, δημιουργώντας συναισθήματα, ατμόσφαιρες και εικόνες που εναλλάσσονται διαρκώς…

Η κυκλοφορία του δίσκου “Toubanaki & the Buzz Bastardz” (Ελλάδα, Νέα Υόρκη) τον περασμένο Μάρτη με πρωτότυπες συνθέσεις και  ευρηματικές διασκευές σε εφτά διαφορετικές γλώσσες, απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και θεωρήθηκε “ως ένας από τους καλύτερους εγχώριους δίσκους της χρονιάς”.

Εφτά μουσικοί επι σκηνής σε ενα πρόγραμμα με μουσικές πέρα απο σύνορα και νόρμες , με μουσικές που δονουν βαθειά τη ψυχή…

“Toubanaki & the Buzz Bastardz:

Αγγελική Τουμπανάκη: τραγούδι

Βασίλης Κετεντζόγλου: ηλεκτρική κιθάρα, συνθέσεις

Παντελής Στόικος: τρομπέτα, καβάλ

Γιάννης Παπαναστασίου: άλτο, σοπράνο σαξόφωνο

Παρασκευάς Κίτσος: ηλεκτρικό μπάσο

Γιάννης Παπαγιαννούλης: σετ κρουστών

Γιάννης Αγγελόπουλος: τύμπανα

Katerine Duska

15 Οκτωβρίου

Η Katerine Duska, μία από τις πιο ιδιαίτερες φωνές της εγχώριας αγγλόφωνης μουσικής σκηνής!

H χροιά της μας ταξιδεύει στις «μαύρες» φωνές περασμένων δεκαετιών… Μέσα από τoυς στίχους και τη μουσική της, αποκαλύπτει το μουσικό της υπόβαθρο με αφοπλιστικό τρόπο ακολουθώντας Indie-Pop, Neo-Soul και SoulfulPop μονοπάτια παρασύροντάς μας ταυτόχρονα με τη μαγευτική σκηνική της παρουσία.

Στα live της παρουσιάζει ιστορίες που μιλούν για τον έρωτα, τον δισταγμό και τις άμυνες απέναντι σε αυτόν, τον εσωτερικό διχασμό που προκαλούν στην εποχή μας τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, τα νέα ξεκινήματα και τη νοσταλγία που προκαλούν οι σχέσεις από απόσταση, αλλά και την επιθυμία για ζωή και αξιοποίηση του κάθε λεπτού που περνάει περιγράφοντας εικόνες ενός ιδανικού, ίσως ουτοπικού μικρόκοσμου, ερμηνεύοντας τα αγαπημένα singles που την έκαναν να ξεχωρίσει, “One In A Million” και “Won’t Leave”, κομμάτια από το πρώτο ολοκληρωμένο album της “Embodiment” καθώς και αγαπημένες διασκευές.

Ένα live με πολυσυλλεκτικό ήχο που αντλεί τα συστατικά του από διαφορετικούς μουσικούς χώρους όπως pop, indie-electropop, soul και r&b μεταξύ άλλων, αποκαλύπτοντας ένα ευρύ μουσικό φάσμα που φανερώνει τις διαφορετικές επιρροές της με κοινό παρονομαστή το ‘soulful’ στοιχείο της φωνής της Katerine που έρχεται για να τα συνυφάνει όλα μεταξύ τους.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Άγγελος Αϊβάζης, Κιθάρα

Βασίλης Νισσόπουλος, Μπάσο

Αλέξανδρος Λιβιτσάνος, πλήκτρα

Κώστας Στεργίου, τύμπανα

Μυρτώ Παγκάλου, φωνητικά

Wish you could stay… / Χρήστος Ανεστόπουλος featuring David Lynch, Βασίλης Στεφανόπουλος, Βασίλης Ποδάρας

16 Οκτωβρίου

H καινούργια αυτή δουλειά wish you could stay…ακολουθεί μετά από το πρώτο album του Χρήστου Ανεστόπουλου “Swinging Over The Surfaces“ Το style είναι Fusion Jazz, με πολλούς επηρεασμούς από την Ελληνική παραδοσιακή μουσική ethnic. Έντονο είναι το rock στοιχείο, αλλά και η κλασική-μοντέρνα μουσική, και φυσικά ο αυτοσχεδιασμός. Η συνεργασία με τον DAVID LYNCH έχει δώσει πολλά ενδιαφέροντα καινούργια χαρακτηριστικά, όπως τα σόλο στο ομώνυμο κομμάτι του album “wish you could stay”, τα solo και τα θέματα από το once upon a time, όπου εκεί το ελληνικό στοιχείο είναι χαρακτηριστικό.

Μια δουλεία όπου παντρεύεται η jazz με το ethnic την κλασική μουσική ,την rock και την electronic. Ο αυτοσχεδιασμός δημιουργεί μια συνεχόμενη ροή ενέργειας και διάλογους, με όλους τους μουσικούς να είναι ενεργοί. Στην συναυλία θα παρουσιαστεί όλο το album wish you could stay… αλλά και καινούργια κομμάτια που θα παιχτούν για πρώτη φορά live.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ-electric,12string guitar,electronics

DAVID LYNCH-tenor,soprano sax

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ-contrabass

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΔΑΡΑΣ-drums

Avlos – Average length of stay

17 Οκτωβρίου

Η ιδέα να ξεκινήσουμε το AVLOS (average length of stay) με τον Μανώλη Παπαδάκη ήταν απλή: θέλαμε να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε. Επιδιώξαμε απλά να δημιουργήσουμε ήχους, χωρίς να μας ενδιαφέρει αν το αποτέλεσμα είναι ωραίο ή αν αυτό που κάνουμε μαζί του λέγεται μουσική. Θέλαμε να επιτύχουμε την απόλυτη εκφραστική ελευθερία.Με μεγάλη μας χαρά και ικανοποίηση είδαμε ότι στο πλαίσιο αυτό, η επιθυμία μας μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Για όση ώρα η Μούσα μάς χαρίζεται απλόχερα, εμείς δεν σκεφτόμαστε, απλά παράγουμε ήχους εκστατικά, όπως μπορούμε και όσο μπορούμε. Το AVLOS είναι ένα project σε απόλυτα πειραματικό ύφος. Κυριολεκτικά είναι η αλληλεπίδραση των ήχων δύο τελείως διαφορετικών οργάνων, δύο τελείως διαφορετικών κόσμων -και όχι μόνο. Μεταφορικά είναι η απόλυτα σαφής επιθυμία να είμαστε ελεύθεροι,έξω από πλαίσια, έξω από σκέψεις και νόρμες.

Η κοινωνία του σήμερα, ενώ φαινομενικά είναι δημοκρατική και ελεύθερη, στην πραγματικότητα έχει πολύ σαφή εκφραστικά όρια. Αυτό μας δεσμεύει και η δική μας απόδραση βρίσκεται στο πλαίσιο που έχουμε δημιουργήσει με τον Ηλία Πανταζή στο μπάσο και το Μανόλη Παπαδάκη στη λύρα, αυτό που εμείς ονομάσαμε AVLOS. Σε αυτό το πλαίσιο δεν μετρά η αισθητική, αλλά η έκφραση. Δεν λογαριάζεται η μουσική ως μελωδία,αλλά ως σύμπραξη ήχων. Δεν αναφερόμαστε στον αυτοσχεδιασμό ως έναν τρόπο ανάπτυξης των ήχων που παράγονται, αλλά ως ένα εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ των δύο βασικών οργάνων και εν κατακλείδι ως συνύπαρξη δύο ανθρώπων ιερότερους όσο και ουτοπικούς μας τόπους: αυτόν της Τέχνης.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ των Αισχυλείων 2016 μπορείτε να δείτε εδώ.