Μια από τις πιο αγαπημένες μπάντες του ελληνικού κοινού έρχεται στην χώρα μας για δύο εκρηκτικές συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δυο χρόνια μετά την …

επανασύνδεσή τους και μια εκπληκτική εμφάνιση στο Gagarin 205 επιστρέφουν για να μας δώσουν και πάλι λίγο από το πάθος και την τέχνη τους.

Αναμφίβολα θεωρούνται μία από τις σπουδαιότερες και ιστορικότερες rock’n’roll μπάντες που έβγαλε ποτέ η σκηνή της Βρετανίας και αποδεδειγμένα μια από τις καλύτερες πάνω στη σκηνή. Για τους παλιότερους αποτελούν τις ζωντανές αναμνήσεις μιας άλλης, ανεπανάληπτης εποχής.

Για τους νεότερους μια ηχηρότατη υπενθύμιση του δυναμισμού και της απεριόριστης ενέργειας του γνήσιου rock & roll. Και οι Godfathers προσφέρουν στα shows τους ακριβώς αυτό. Εκρηκτικό, αγνό rock’n’roll, στην ιδανικότερη μορφή του, με τη βρετανική ιδιοσυγκρασία να συναντά το ακατέργαστο garage-punk και μαζί να δημιουργούν μια μοναδική αίσθηση ελευθερίας κι απόλυτης διασκέδασης.

Σχηματίστηκαν το 1985 από τους αδελφούς Peter Coyne (φωνητικά) και Chris Coyne (μπάσο) κι από τις στάχτες της προηγούμενης μπάντας τους The Sid Presley Experience. Μαζί τους συνέπραξαν οι Mike Gibson (κιθάρα), Κρις Dollimore (κιθάρα) & George Mazur (τύμπανα).

Ουσιαστικά αποτελούν γέννημα της εναλλακτικής ροκ σκηνής της Βρετανίας, σε μια εποχή που η ηλεκτρονική μουσική άρχιζε να δείχνει τη μεγάλη επιρροή που επρόκειτο να έχει. Αδιάφοροι για το παραπάνω γεγονός αφοσιώθηκαν στο να παίζουν ένα βρώμικο και άγριο ροκ εν ρολ, κατά δήλωση των ιδίων. Παλιομοδίτες με οργισμένους στίχους και γκαράζ πανκ μουσική, έμοιαζαν με την απόλυτη έκφραση του αναχρονισμού με αποτέλεσμα να είναι συχνά παραμελημένοι από τον μουσικό τύπο.

Κι όμως οι The Godfathers κατάφεραν να επανεφεύρουν με ένα μοναδικό δικό τους τρόπο τη χαρά του rock’n’roll με κιθάρες που ξεχείλιζαν από πρωτόγονη ενέργεια, πάνω στις οποίες ένας εκρηκτικός τραγουδιστής έπλαθε τις δικές του ιστορίες.

Και μόνο η αναφορά ορισμένων από τα τραγούδια ύμνους που σημάδεψαν το τέλος της δεκαετίας του ‘80, είναι ικανή να προκαλέσει ρίγη συγκίνησης σε όσους έζησαν στιγμές ζωής υπό τις μελωδίες τους. “Birth, School, Work, Death”, “Cause I Said So”, “If I Only Had Time”, “I Want Everything”, “This Damn Nation”, “This Is War”, “Unreal World”, “How Low Is Low”, “Don’t Let Me Down”, “Believe In Yourself”, και φυσικά το αξεπέραστο και πολυαγαπημένο “She Gives Me Love”.

Οι «Godfathers» διαλύθηκαν ουσιαστικά το \’91. Το 2008 ανακοίνωσαν εντελώς απροσδόκητα την επιστροφή τους επανακυκλοφορώντας το ντεμπούτο τους, «Hit By Hit», μαζί με κάποια ακυκλοφόρητα τραγούδια. Έτσι, οι πέντε «νονοί», ευτυχώς για όλους μας βρέθηκαν και πάλι μαζί σε μια μουσική σκηνή «πιο εμπορική και που εστιάζει μόνο στο χρήμα», όπως υποστηρίζουν αλλά που προσφέρει «Αυτή την οχλοβοή του κόσμου καθώς βγαίνεις στη σκηνή…».

Τιμήστε τους προσφέροντάς τους τη και να είστε σίγουροι πως θα σας το ανταποδώσουν με οργισμένο rock…

Θα εμφανιστούν επίσης

10/11 Ιωάννινα – Boxx Live stage
11/11 Αγρίνιο – Oz Rockstage
12/11 Κέρκυρα – 7 Τεχνών Τόπος
13/11 Ηράκλειο – Studio Τεχνόπολις
14/11 Ράδιο Aρβύλα TV Show
15/11 Τρίκαλα – Κεντρική Σκηνή
16/11 Βόλος –  Warehouse
17/11 Πάτρα – Ακτή Δυμαίων
18/11 Αθήνα – ΚΥΤΤΑΡΟ Live
19/11 Θεσσαλονίκη – Γαία Live
20/11 Καβάλα – Jazz Rock

Opening Act Athens: Beggar\’s Blues Diary | Διαφυγόν Κέρδος
Opening Act Thessaloniki: Voodoo Healers