Δυναμική, σύγχρονη, ανατρεπτική και γεμάτη εμπνεύσεις… η performance «The Garden» έρχεται στις 6, 7, 8, 9 Οκτωβρίου 2016 στο Μπενσουσάν Χαν από τη θεατρική ομάδα Προσεχώς Subway και την ομάδα χορού Via Contact by Katerina Tsoumana, συνδυάζοντας το θέατρο, το χορό, το τραγούδι, τα εικαστικά. Για τους λάτρεις των παραστατικών τεχνών η εμπειρία θα είναι πρωτότυπη και έχοντας σημαντικές επιρροές από την ανατρεπτική μουσική του παγκοσμίου φήμης γερμανικού industrial συγκροτήματος Εinstürzende Νeubauten.

Εδώ, ο θεατής θα μπορεί να  κυκλοφορεί ελεύθερα στα δωμάτια του παλαιότερου σωζόμενου χανιού της  Θεσσαλονίκης, του θρυλικού Μπενσουσάν Χαν, το οποίο κατασκευάστηκε το 1817 και να  παρακολουθήσει μια σειρά από δρώμενα. Ειδικότερα, θα δει την σκηνική απόδοση αποσπασμάτων του “Hamletmachine” του Ηeiner Μuller, ένα σκηνικό κλιπ του τραγουδιού ”The Garden” των Εinstürzende Νeubauten, μια κινησιολογική σύνθεση βασισμένη στο τραγούδι “Headcleaner” και μια performance ζωντανής δημιουργίας ενός πίνακα ζωγραφικής βιομηχανικής αισθητικής από τον Γάλλο εικαστικό Philippe de La Ferrière.

Σε μια Site Specific Performance όπως αυτή, που ακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις στο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γίγνεσθαι… η διάδραση και τα ερεθίσματα θα είναι σίγουρα ένα μοναδικό ενθύμιο για τον θεατή, ο οποίος θα μπαινοβγαίνει σε δωμάτια και θα ακολουθεί πιστά το δρώμενο της επιλογής του.

Λίγα λόγια για τις ομάδες

Η θεατρική ομάδα Προσεχώς SUBWAY σχηματίστηκε το 2012 από τους Δημήτρη Κοΐδη, Στελλίνα Βογιατζή και Παύλο Παναγιωτίδη. Σκοπός της ομάδας είναι η δημιουργία σύγχρονων τολμηρών θεατρικών παραστάσεων, μέσα από την έρευνα και τον πειραματισμό. Έχει ανεβάσει τις παραστάσεις “Lucky Strike”, Αισχύλου “Πέρσες”, και “Νεκρή Φύση σε Χαντάκι” του Fausto Paravidino.

Η ομάδα χορού Via Contact by Katerina Tsoumana ξεκίνησε την λειτουργία της στις 29 Απριλίου του 2014. Ανεβάζει δικά της έργα και παραστάσεις, με στόχο να προωθήσει και να μυήσει το κοινό στην τέχνη του χορού. Στα έργα της η ομάδα παντρεύει το θέατρο,  την μουσική, τον ρυθμό και πολλά διαφορετικά είδη χορού.

Ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία: Παύλος Παναγιωτίδης, Στελλίνα Βογιατζή

Ηχητική επιμέλεια: Στελλίνα Βογιατζή

Σκηνικά: Ρόζυ Μονάκη

Κοστούμια: Στελλίνα Βογιατζή

Εικαστική επιμέλεια: Λέλα Ράμογλου

Acting Coaching: Δημήτρης Κοΐδης

Παίρνουν μέρος: Άννα Μωυσίδου, Βασιλική Ζώκου, Παυλίνα Παπαδοπούλου, Λευτέρης Πεϊτζίκας, Ρόζυ Μονάκη, Άρτεμης Ζούλη, Χριστίνα Δαγκάκη, Ξένια Ντέλιου, Παναγιώτα Αβραμοπούλου, Μαριέλλα Παναγιώτου, Μυρτώ Μακρή, Ειρήνη Ξυγκάκη και η ομάδα χορού Via Contact της Κατερίνας Τσουμάνα.