Η σχολή Όραμα μας καλεί στο επόμενο workshop που ετοιμάζει και αυτή τη φορά πρόκειται για φωτογράφιση πορτρέτο με εισηγητή τον Κωνσταντίνο Τσιλιακό.

Οι πολλαπλές και διαφορετικές δυνατότητες του daylight έχουν ιδιαίτερη εφαρμογή στη φωτογράφηση ενός πορτρέτου. Ο έλεγχος και η κατανόηση του φωτός συμβάλλουν στην προσπάθεια του φωτογράφου να καταγράψει και να επικοινωνήσει τα συναισθήματα του σε ένα ευρύτερο κοινό. Την πρώτη μέρα του σεμιναρίου ο εισηγητής θα αναλύσει τις βασικές αρχές και τεχνικές του φωτισμού ενώ θα επικεντρωθεί σε θέματα που αφορούν τη σωστή και κατάλληλη έκθεση, τη θερμοκρασία χρώματος, το direct, reflect και back light.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίσουν σε εξωτερικό χώρο αξιοποιώντας τη θεωρία και συνδυάζοντας τις τεχνικές πάνω σε μοντέλα. Τα αποτελέσματα της φωτογράφησης θα παρατηρούνται άμεσα από τον εισηγητή ενώ την επόμενη μέρα θα πραγματοποιηθεί κριτική των εικόνων και θα συζητηθούν τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τις λήψεις. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους φωτογραφίζουν τα θέματά τους με φυσικό φωτισμό, αρχάριους αλλά και πιο έμπειρους φωτογράφους που διαθέτουν φωτογραφική μηχανή DSLR.

H τεχνική υποστήριξη στο workshop THE DAYLIGHT PORTRAIT είναι προσφορά της εταιρείας AGOPIAN PROFOT.