Η Archangel Music και ο παραγωγός Ottomo από τα Fab Liquid Studios με χαρά ανακοινώνουν τη δημιουργία του νέου δισκογραφικού Sublabel της Archangel, την Bantha Records, η οποία ξεκινάει τις κυκλοφορίες της με το νέο CD των Callas με τον ομώνυμο τίτλο the Callas.

Οι παραγωγές του Ottomo στα Fab Liquid περιλαμβάνουν παραγωγές και ηχογραφήσεις από Monika, Modrec, The Callas, Semen of the Sun, Chromatic Sequence, The Liarbirds, Serpentine, Mamma Kin, Palindrome, Nine Miles, Celuta Red, Biri Biri κι άλλα…

Σχετικά με τους Callas, τους γνωρίσαμε από το μηνιαίο περιοδικό Velvet, τις εμφανίσεις τους σε φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και το Velvet Bus, μία ιδέα του Άρη και του Λάκη Ιωνά που αποτελούν τα δύο μέλη της μπάντας.

Οι Callas με μία κιθάρα, ένα παιδικό drum-set και δύο στολές superman, συμπληρώνοντας πέντε χρόνια παρουσίας στα μουσικά δρώμενα κι έχοντας στις αποσκευές τους μία συνεργασία με το βρετανικό περιοδικό artrocker, δύο περιοδείες στην Ελλάδα με το velvet bus και μία Ευρωπαϊκή περιοδεία που θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου στο Βερολίνο, κυκλοφορούν το δεύτερο LP τους, με τίτλο The Callas (ακούστε το πρώτο τους single: www.archangel.gr/Songs/02Lipstick.mp3).

Το νέο τους άλμπουμ χαρακτηρίζεται από το γνωστό rock ‘n’ roll και art punk χαρακτήρα τους με psychedelic και post punk στοιχεία. Σε πολλά κομμάτια συμμετέχουν με φωνητικά οι Callasettes, ενώ ο The Boy με το πιάνο του συμμετέχει στο κομμάτι Hungry Dirty And Quite Sentimental.

Κατά το παρελθόν έχουν εμφανιστεί σε πολλούς ελληνικούς live χώρους και έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες στο Λονδίνο και το Άμστερνταμ. Έχουν παίξει με συγκροτήματα όπως οι Stereo Total, Wedding Present, Television Personalities, LR Rockets. Έχουν σκηνοθετήσει το video clip των Television Personalities The Good Anarchist.

Παράλληλα με τις μουσικές τους δημιουργίες, έχουν εικαστική δράση με εκθέσεις σε χώρους όπως το ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, η AMP gallery, η The Breeder Gallery και η Alma Enterprises (London), αλλά και διοργανώσεις όπως η Athens Biennial.