Ο Θάνος Μικρούτσικος θα παρουσιάζει μαζί με τη Ρίτα Αντωνοπούλου, μια συναυλία στο Κάστρο Μυτιλήνης υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013, στις 21.00.

 

Ο Θάνος Μικρούτσικος στο φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που συνταράσσει, τόσο με την διαχρονικότητα όσο και με την επικαιρότητά του.

 

Ο Θάνος Μικρούτσικος δημιουργεί ένα πολύμορφο πρόγραμμα και επιλέγει αγαπημένα τραγούδια από το έργο του, σε ποίηση Μπέρτολτ Μπρεχτ, όπως «Άννα μην κλαις», «η Μπαλάντα του έμπορα», Άλκη Αλκαίου, όπως «Πιρόγα», Μάνου Ελευθερίου «Άμλετ της Σελήνης», Ν. Καββαδία «Σταυρός του Νότου», Οδυσσέα Ιωάννου, καθώς και γνωστές επιτυχίες άλλων συνθετών (Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Μ. Λοϊζου κ.ά.) αλλά και αυτά που ο ίδιος ονομάζει πολιτικά τραγούδια λαϊκού αισθήματος.

 

«Φώσφορος», «Πάντα Γελαστοί και Γελασμένοι»… θα τραγουδήσουν ο Θάνος Μικρούτσικος και μαζί του η Ρίτα Αντωνοπούλου, η πολυφασματική τραγουδίστρια της νεώτερης γενιάς που συνδυάζει, ακρίβεια, συναίσθημα, σκηνική παρουσία.

 

Θα μεταφέρουν το τραγούδι από την σκηνή στο κοινό για να το απογειώσουν, αλλά και για να επισημάνουν το ουσιαστικό περιεχόμενο του, λέγοντας τελικά, ότι η ιστορία δεν πρέπει να γίνεται σιωπή.

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΗΧΩ Α.Ε. – ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ»