Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014, στις 8 μμ, εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του ζωγράφου Θωμά Τουρναβίτη (Thomas Tournavitis) με τίτλο Θάλασσα (Thalassa) στην Kourd Gallery.

Ο Μανώλης Πεταλάς, σημειώνει για το έργο του Θ.Τουρναβίτη:

Μέσα από την ‘αφροσύνη’ του εξπρεσσιονισμού, οι φιγούρες του Θωμά προβάλλουν με αξιόπιστα  χαρακτηριστικά και καθαρές ψυχικές προθέσεις. O Θωμάς είναι ένας DECADENT, ένας MAUDIT, ένας αναμάρτητος.

Ζωγραφίζει γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Σαν ν’αναπνέει ή σαν να προσεύχεται.  Ζει σε ένα πελώριο ατομικό σύμπαν, χωρίς ήχους. Ο μόνος ήχος είναι αυτός. Ηχεί για να μην ενοχλείται από τη σιωπή. Δεν αναζητά τη κοσμική επιδοκιμασία και το επιτόπιο όφελος, τα έργα του δεν είναι προϊόντα επιτήδευσης, διέπονται από νόμους και παραγγέλματα άδηλα, και για αυτό είναι σημαντικά.

Ο Θωμάς είναι ένας ιθαγενής της ουτοπίας. Περιφέρεται σε ένα στερέωμα μέθης και παραφροσύνης, μύησης και παραλογισμού.

Δεν είναι ούτε σεμνός, ούτε αλαζόνας, δημιουργεί στον αστερισμό του ρεμβασμού και του έρωτα, τηρεί τα ήθη και έθη της φυλής του.

Τα έργα του αποτελούν έντιμες ομολογίες, απεικονίσεις μιας σφύζουσας εσωτερικής ζωής. Η Ζωγραφική του αφυπνίζει το κεντρικό  νεύρο του νου.