Ο χώρος τέχνης Pro-art/Μ. Λεγάκη εγκαινιάζει την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου την έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με τίτλο Berlin Art, η οποία οργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, που αποτέλεσε σύμβολο του διαχωρισμού Ανατολής-Δύσης.

Το ιστορικό αυτό γεγονός της ένωσης, που έθεσε υπό αμφισβήτηση σχεδόν συνολικά την κοινωνική δομή, οδήγησε στην πολιτική, αρχιτεκτονική και πολιτιστική αναμόρφωση της πόλης.

Καλλιτέχνες και χώροι τέχνης από όλο τον κόσμο εγκαταστάθηκαν στο Βερολίνο, με αποτέλεσμα να το μετατρέψουν σε κέντρο δημιουργίας και ανταλλαγής σύγχρονης τέχνης με χαρακτήρα μοναδικό και δύσκολα συγκρίσιμο.

Στην διαδικασία αυτή συμμετείχαν οι καλλιτέχνες που εκθέτουν στην Berlin Art -ο καθένας από την θέση του- και εκπροσωπούν την εικαστική σκηνή της πόλης, που έδωσε ιδιαίτερη ώθηση στην σύγχρονη τέχνη.

Η Berlin Art παρουσιάζει ζωγραφικά έργα των καλλιτεχνών Britta Clausnitzer, Henning Kürschner, Jannis Markopoulos, Christian Rothmann, Τoni Wirthmüller και γλυπτά του Herbert Mehler.