Μουσική, χορός, περιπατητικός στοχασμός στην παραλία, εικαστικά και ακροβασία ολοκληρώνουν τον μήνα Ιούλιο στο Santorini Arts Factory.

Markus Stockhausen

Night has a Thousand Eyes

27/7 | 21:30

Μουσική

Πλήκτρα, Τρομπέτα, Φλικόρνο: Markus Stockhausen

Κλαρινέτο: Tara Bouman | Ακορντεόν: Μαρία Δελή

Κλασική Κιθάρα: Βασίλης Ρακόπουλος

Μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική συναυλία, μια μουσική περιήγηση στο μυστηριώδες έναστρο στερέωμα, με πρωταγωνιστή τον αιθέριο ήχο της τρομπέτας του Markus Stockhausen. Με την γνωστή προσέγγιση της intuitive music, κάτω από «τα χίλια μάτια της νύχτας», οι μουσικοί εξερευνούν τον ουρανό με το δικό τους τρόπο και σκιαγραφούν τους αστερισμούς, συσχετίζοντας την εσωτερική τάξη και σταθερότητα των ουράνιων σωμάτων με τη έντονη δραματουργική πλοκή της Ελληνικής Μυθολογίας.

Οn / Περίπατος και Στοχασμός / Off

Horacio Wainhaus

28/7 | 18:30

Ποίηση

Ενα παιχνίδι εξερεύνησης του περιπάτου, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιείται ο στοχασμός. Περπατάμε στην παραλία ενώ στοχαζόμαστε σε ένα μικρό κείμενο. Οι φυσικοί ήχοι του περιβάλλοντος αναμιγνύονται μεταξύ τους, δημιουργώντας μια σύνθεση όπου συμπεριλαμβάνεται και το σώμα.

Ιπτάμενες Διαδρομές

29/7 | 20:00

Έκθεση

Stefaan van Biesen, Geert Vermeire, Δρ Simona Vermeire

Έκθεση: Φωτογραφίες, Σχέδια, Βίντεο, Εγκατάσταση Ηχητικών Τοπίων

Γεωεντοπισμένος 3D Ηχητικός Περίπατος (Σε Εσωτερικούς / Εξωτερικούς Χώρους)

Καλλιτεχνικές και επιστημονικές έννοιες σχετικά με τα σχέδια που δημιουργούνται από λιβελλούλες που πετούν μεταξύ του νερού, της γης και του ουρανού. Στην πραγματικότητα, ο ιριδισμός και η αιθέρια κίνηση που αντανακλάται στα φτερά της λιβελλούλας γίνεται, σε μια συναισθητική προσέγγιση, ένα πολυδύναμο καλλιτεχνικό γεγονός και τόπος συνάντησης, ενσωματώνοντας βιο-γεωμετρία, τέχνη του ήχου και promenadology (η επιστήμη του περπατήματος), και οι τρεις κλάδοι επικεντρώνονται στα υποδείγματα της ενέργειας, σε βιολογικό επίπεδο, στους κραδασμούς του ήχου και τα ίχνη του περπατήματος.

Ταξίδι στο Λυρικό Τραγούδι

Trio Viaggio

29/7 | 21:00

Μουσική

Trio Viaggio

Τραγούδι: Σοφία Παπαδημητροπούλου

Πιάνο: Βαλέρια Χαριτίδου

Μια μουσική περιπλάνηση σε γνωστές μελωδίες του παγκόσμιου και ελληνικού ρεπερτορίου από ένα εξαιρετικό τρίο και μια καταπληκτική φωνή, με έμφαση στο γαλλικό τραγούδι και ιδιαίτερα στα cabaret songs των μέσων του 20ου αιώνα.

Pray To Nothing

31/7 | 21:30

Χορός

Σύλληψη, Ιδέα: Ίρις Φουστέρη

Χορεύουν: Γιούλη Γούτσιου, Τόνια Δάκου, Ίρις Φουστέρη

Μουσική: Arvo Prat, David Sylvian, Philip Glass

Μιξάζ Ήχου: Λιάνα Γκιόζου

Το Praying To Nothing είναι μια μυσταγωγική εμπειρία, μια διερευνητική πορεία. Οικιακά μουρμουρίσματα, αδιέξοδες σκέψεις, κουστούμια κουμπωμένα απ’ έξω. Από την άλλη, αόρατοι δεσμοί, η δύναμη μετά την τελευταία πτώση. Τρεις χορεύτριες επί σκηνής διερευνούν τα όρια τους.

Solo Juntos

31/7 | 21:30

Ακροβατικά

Χορευτές: Lucio Baglivo, Cantelaria Antelo, Maximiliano Sanford Monte

Μια παράσταση χορού. Ένα χορευτικό πάρτυ. Τρεις άνθρωποι με ριψοκίνδυνο ακροβατικό και δυναμικό τρόπο, με τεχνική contact, διερευνούν τα όρια και την εκφραστικότητα της κίνησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το υπόλοιπο πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ.