Μέχρι την Τετάρτη 25 Αυγούστου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τις

αιτήσεις τους για τη νέα περίοδο διδασκαλίας (έτος 2010 – 2011), στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Εμπρός

Η σχολή ανακοινώνει πως οι εξετάσεις του νέου έτους 2010-2011 θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο, κατά τις οποίες όπως κάθε χρόνο οι υποψήφιοι μαθητές καλούνται να εξετασθούν σε δυο μονολόγους, ένα ποίημα και ένα τραγούδι.

Η Aνώτερη Δραματική Σχολή \»Εμπρός – Θέατρο Εργαστήριο\», ιδρύθηκε από την Εταιρεία Θεάτρου \»Εμπρός\» σε συνεργασία με την εταιρεία \»Θέατρο Εργαστήριο\» τον Οκτώβριο του 2004.
Ιδρυτές της οι Άννα Μακράκη, Τάσος Μπαντής, Μπέττυ Νικολέση
και Βλάσης Ζώτης.

Από το 2006, στη μνήμη του Τάσου Μπαντή, έχει θεσπίσει
την υποτροφία \»Τάσος Μπαντής\», που παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν φοίτησης στον καλύτερο μαθητή για ένα έτος σπουδών.

Στην σχολή θα διδάσκει μια πλειάδα ενεργών και εξαίρετων καθηγητών όπως:
Άννα Μακράκη, Βλάσης Ζώτης, Μπέττυ Νικολέση, Έκτορας Λυγίζος, Κώστας Γεωργουσόπουλος Σοφία Βγενοπούλου, Γιάννης Μόσχος, Θωμάς Μοσχόπουλος, Δήμος Αβδελιώδης, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Δημήτρης  Ήμελλος, Τάκης Τζαμαριάς, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Ακίνδυνος Γκίκας, , Ηρακλής Λογοθέτης, Στέλλα Κρούσκα, Μαριάννα Καβαλλιεράτου, Άνρι Κέργκομαρ, Πηνελόπη Τζανετάκη, Γιώργος Μπακαλός.

H σχολή έχει τριετή φοίτηση, σύμφωνα με το Πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά από το χειμώνα του 2008 εγκαινίασε τη λειτουργία του έτους εφαρμογής.

Στόχος αυτού του τέταρτου προαιρετικού έτους είναι η εφαρμογή στην πράξη των γνώσεων των προηγούμενων ετών, δηλαδή η πραγμάτωση παραστάσεων από τους ίδιους τους απόφοιτους στο καινούργιο θέατρο «Άρτι» της σχολής. Πραγματοποιήθηκαν ήδη, παραστάσεις Πίντερ, Τσέχωφ, Σαίξπηρ, με τελευταίες την «Αγγέλα» του Σεβαστίκογλου σε σκηνοθεσία Χρήστου Στέργιογλου και την «Προδοσία» του Πίντερ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.

Αρωγός σ\’ αυτή την προσπάθεια είναι η σχολή με το δυναμικό της, με σεμιναριακούς κύκλους και με μαθήματα ειδικών δεξιοτήτων που δίνουν όλα τα απαραίτητα εφόδια στους απόφοιτους να δημιουργήσουν αυτή την παράσταση από την αρχή μέχρι το τέλος, εξασφαλίζοντάς τους έτσι ένα επαγγελματικό διαβατήριο για τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο του θεάτρου.

Τα ολιγομελή τμήματα, η πολυφωνία των καθηγητών, η ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος, το έτος εφαρμογής, έχουν αποδώσει ήδη καρπούς, μια και οι απόφοιτοι,  πραγμάτωσαν την παράσταση «Ιβάνοφ», του Τσέχωφ, που παίχτηκε με επιτυχία στο θέατρο «‘Αρτι» και στο θέατρο «Χώρα».  Η μικρού μήκους ταινία “Sea Happens”, στα πλαίσια του 48hourς, project, που δημιούργησαν μαθητές μας, βραβεύτηκε και παίχτηκε στις Κάννες, στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους.