Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών: Τελετή Απονομής Βραβείων 2022 – 2023

Η Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών σας προσκαλεί στην Τελετή Απονομής των Βραβείων Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών που διοργανώνει στο Ωδείο Αθηνών.

Τα Βραβεία Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών καλύπτουν τη θεατρική σεζόν από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Σεπτέμβριο του 2023, δηλαδή τις παραστάσεις που έκαναν πρεμιέρα αυτό το διάστημα.

Αφορούν τις αμιγώς ελληνικές παραγωγές, καθώς πρόθεσή μας είναι να στηρίξουμε και να αναδείξουμε την ημεδαπή θεατρική δημιουργία, η οποία πολλές φορές συντελείται υπό εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικά συνθήκες.

Τα πρώτα βραβεία που απονέμει η Ένωσή μας αντανακλούν θεμελιώδεις αρχές μας όπως η πολυσυλλεκτικότητα, η συμπερίληψη, η εξωστρέφεια. Ακολουθώντας το παράδειγμα αντίστοιχων βραβείων στο εξωτερικό, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, απονέμονται από έγκριτους κριτικούς 15+1 θεατρικά βραβεία, επιπλέον 2 επαίνων, τιμώντας και βραβεύοντας όλες τις πτυχές της παραστατικής δημιουργίας.

Η Κριτική Επιτροπή ανέλαβε να καλύψει τη θηριώδη θεατρική παραγωγή της Αθήνας, παράλληλα με εκείνη της Θεσσαλονίκης, αλλά και των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων όλης της Ελλάδας. Ως αποτέλεσμα, θα απονείμουμε βραβεία σε 15 κατηγορίες, συν το μεγάλο βραβείο θεάτρου σε έναν καλλιτέχνη για τη συνολική και σημαντική του προσφορά στο ελληνικό θέατρο, καθώς και 2 επαίνους.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ:

(Τα ονόματα με αλφαβητική σειρά)

1.ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

2. ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ/ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ

3.ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ – ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

4.ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

5.ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ

6.ΒΡΑΒΕΙΟ VIDEO ART – FLASH ANIMATION

Μουσικό ιντερμέτζο – Απονομή Επαίνου

7.ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

8.ΒΡΑΒΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ

9.ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

10.ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑΣ

Μουσικό ιντερμέτζο – Απονομή Επαίνου

11.ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΕΑΣ/ΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ

12.ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ

13.ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΤΕΛΕΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

14.ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ

15.ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

16.ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών:

Η Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2015 σε μια πρωτοβουλία να διαφυλάξουμε και να προάγουμε, μέσα σε μια δύσκολη αξιακή, οικονομική και μιντιακή συγκυρία, την αδέσμευτη σκέψη, τη γόνιμη και παρεμβατική κριτική, την ουσιαστική ανταλλαγή αισθητικών κριτηρίων και εντυπώσεων με συναδέλφους και καλλιτέχνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ανάμεσα στους σκοπούς μας, όπως αυτοί ορίζονται από το καταστατικό μας, είναι:

Απόρροια των παραπάνω στοχεύσεών μας είναι η παρούσα απονομή τιμητικών θεατρικών βραβείων αλλά και βραβείων σε κατηγορίες θεαμάτων που εμπίπτουν στον ευρύτερο χώρο των παραστατικών τεχνών.

Κριτική Επιτροπή Βραβείων (με αλφαβητική σειρά): Σμαρώ Κώτσια, Ιωάννα Μπλάτσου, Γιώργος Παπαγιαννάκης, Σάββας Πατσαλίδης, Ελευθερία Ράπτου, Τόνια Τσαμούρη, Δημήτρης Τσατσούλης.

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών:
Σάββας Πατσαλίδης (Πρόεδρος)
Ειρήνη Μουντράκη (Αντιπρόεδρος)
Γιώργος Παπαγιαννάκης (Γραμματέας)
Γρηγόρης Ιωαννίδης (Ταμίας)
Εύη Προύσαλη (Έφορος Δημοσίων Σχέσεων)

ΜΕΛΗ ΤΗΣ της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών:
Βαροπούλου Ελένη (επίτιμο μέλος), Θωμαδάκη Μαρίκα (επίτιμο μέλος), Βερβεροπούλου Ζωή, Ευτυχιάδου Σοφία, Ιωαννίδης Γρηγόρης, Καγγελάρη Δηώ, Καλτάκη Ματίνα, Κολτσιδοπούλου Άννυ, Κορεντίνη Δέσποινα, Κώτσια Σμαρώ, Λιούτσια Ιωάννα, Μουντράκη Ειρήνη, Μπελέκου Ερριέττα, Μπλάτσου Ιωάννα, Παπαγιαννάκης Γιώργος, Πατσαλίδης Σάββας, Πετάση Ελένη, Πεφάνης Γιώργος, Προύσαλη Εύη, Ράπτου Ελευθερία, Σιμελιτίδου Σοφία, Τεκτονίδου Παρασκευή, Τσαμούρη Τόνια, Τσατσούλης Δημήτρης, Τσόκου Γιάννα, Χασιώτη Νατάσσα.

Την τελετή απονομής βραβείων παρουσιάζει και συντονίζει η θεατρολόγος – κριτικός θεάτρου και ιδρυτικό μέλος της Ένωσής μας κ. Ματίνα Καλτάκη.

Photo credit: Rob Laughter, Unsplash

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ