Στις 9 Απριλίου 2016 το δεύτερο TEDxUniversityoftheAegean έκανε την επανεμφάνιση του στην Ερμούπολης της Σύρου, αφήνοντας στους παρευρισκόμενους τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει την ιδιαιτερότητα τα τμήματά του να βρίσκονται σε διαφορετικά γεωγραφικά σημεία. Για αυτό το λόγο το TEDxUniversityoftheAegean επιχείρησε κάτι που συνέβη για πρώτη φορά σε ένα TEDx εντός και εκτός συνόρων. Να εκμηδενίσει τις γεωγραφικές αποστάσεις πραγματοποιώντας παράλληλα events στη Χίο, τη Σάμο και τη Μυτιλήνη προβάλλοντας τις ομιλίες μέσω livestreaming και ολοκληρώνοντας την εμπειρία μέσα από ενδιαφέροντα workshops.

Καλύπτοντας το φάσμα από την ψυχιατρική και την οικολογία, μέχρι το design και το φωτορεπορτάζ, 12 ομιλητές βρέθηκαν στη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων για να μοιραστούν ιδέες, σκέψεις και εμπειρίες πάνω στο θέμα, ερμηνεύοντας μέσα από την δική τους οπτική τον όρο της ψυχολογίας “Fight Or Flight”.

Αξιοποιώντας και το Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης πραγματοποιήθηκαν 3 workshops αλλά και 2 εικαστικές εκθέσεις μέσα από τις οποίες οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να έρθουν διαδραστικά σε επαφή με το θέμα. Ενώ 2 performers έδωσαν την δική τους ξεχωριστή καλλιτεχνική νότα στη διοργάνωση.

Φυσικά όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών από τη Σύρο και τα άλλα νησιά που συνέβαλαν με κάθε τρόπο στη διοργάνωση, καθώς και των χορηγών μας που με την στήριξη τους πρόσφεραν τη δυνατότητα της υλοποίησης αυτών των ιδεών.

Σε μία ημέρα που αποτέλεσε τροφή για σκέψη αλλά και έμπνευση μέσα από ιδέες που αξίζει να διαδοθούν το TEDxUniversityoftheAegean απέδειξε πως τελικά όλα…είναι θέμα οπτικής.

Για να ενημερωθείτε για τη δράση μας αλλά και να παρακολουθήσετε βίντεο απο τις ομιλίες μπορείτε να κάνετε like στην σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/TEDxUniversityoftheAegean