Στα πλαίσια της εικαστικής σειράς Art in the heart of Athens στο Grecotel Pallas Athena, θα γίνουν τα εγκαίνια της ατομικής Έκθεσης Ζωγραφικής “Ταξιδιώτες του χρώματος” του Βαγγέλη Χούρσογλου την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 19.00-21.00.

Η Τέχνη είναι ελευθερία, άποψη, έκφραση, χρώμα, φαντασία, ζωή και όλα αυτά μαζί απαντώνται στη δουλειά του καλλιτέχνη και street artist (a.k.a. Woozy) μέσα από έργα του, αφηρημένα εξπρεσιονιστικά πάνω σε καμβά και ξύλο. Πολυτάλαντος, χαρισματικός και ευφάνταστος κινείται σε γνώριμα μονοπάτια και χειρίζεται εκρήξεις χρωμάτων που συνθέτουν κόσμους φωτεινούς, απόμακρες  φαντασιακές αποτυπώσεις, χαρίζοντας στον θεατή  την ευκαιρία να γευτεί μέσα από την παλέτα του μια εμπειρία σε υψηλούς τόνους. 

Η δουλειά του με λάδι, ακρυλικό, σπρέι, μελάνι, υγρό γυαλί είναι μια πηγή αστείρευτης δεξιοτεχνικής παραγωγής ενάντια στη στείρα και μίζερη καθημερινότητα της πόλης, το πινέλο του μοιάζει σαν μαγικό υπερόπλο και η πλούσια παλέτα των χρωμάτων του σαν τη φόρμουλα που θα ταξιδέψει το θεατή σε άγνωστους κόσμους γεμάτους ενέργεια και γαλήνια δύναμη όσο αρμονικά δεμένο χρωματικά είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς του.  Τα δε αφηρημένα του σχήματα ξεπροβάλλουν σαν κώδικες ενός πειράματος εν εξελίξει στο μυαλό του καλλιτέχνη, σηματοδοτώντας τα στάδια στο απέραντο ταξίδι της δημιουργικής του φαντασίας.

Απολαύστε την Έκθεση στο σύγχρονο urban chic περιβάλλον του εστιατορίου του Pallas Athena στην καρδιά της πόλης και γευτείτε τα μοναδικά coctails της ABSOLUT που θα βρίσκεται κοντά σας για να κάνει την βραδιά ακόμη πιο απολαυστική!

Βιογραφικό

Ο Βαγγέλης Χούρσογλου γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και σπούδασε στην ΑΣΚΤ στην Αθήνα, 2004 -2010, ενώ το 2008 φοίτησε στην ΑΣΚΤ στη Λισαβώνα της Πορτογαλίας.  Γνωστός και σαν a.k.a. Woozy και έχοντας από παιδί ασχοληθεί με το street art κίνημα, έχει ζωγραφίσει γνωστές τοιχογραφίες σε πολύβουα σημεία της Αθήνας και τεράστιες τοιχογραφίες του κοσμούν επίσης σημεία στην Κίνα, Πορτογαλία, Γαλλία και Αγγλία. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΜΚΟ “Carpe Diem” σχετικά με την προώθηση της τέχνης των δρόμων, της αστικής κουλτούρας και των εναλλακτικών αθλητικών δρώμενων, και μάλιστα το 2002 διοργάνωσαν σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού την “Χρωμόπολη”, ένα από τα μεγαλύτερα δρώμενα street art graffiti παγκοσμίως, στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Πολίτης του κόσμου, αεικίνητος και πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης με έργα του να κοσμούν γνωστές ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο και συμμετοχές σε διεθνή Φεστιβάλ, Μπιενάλε, καλλιτεχνικές συμπράξεις, ομαδικές και ατομικές εκθέσεις.