Το συγκρότημα Elica είναι αυτό που θα έχει την τιμή να ανοίξει τελικά και τις δύο συναυλίες στην Ελλάδα της ιέρειας του new wave Anne Clark, στις 19 και 20 Δεκεμβρίου.

Το ελληνικό electronica σχήμα Elica κερδίζει επάξια τη θέση του opening act και για τις δύο βραδιές που θα φιλοξενήσουν την πολύπλευρη Anne Clark.

Οι Elica, γνήσια παιδιά της πρώιμης ηλεκτρονικής σκηνής, με επιρροές από τους Depeche Mode, Autechre, Kraftwerk, Brian Eno, Aphex Twin, Boards of Canada και Στέρεο Νόβα, συνδυάζουν την ηλεκτρονική μουσική με τη χρήση φυσικών οργάνων, το video art και το live performance. 
     
Με λίγα λόγια, οι Elica σχηματίστηκαν στην Αθήνα, το φθινόπωρο του 2003, από τους Γιώργο Γρηγοράκο και Φώτη Καραογλάνη. Τα έργα τους Νέκυια και Το ταξίδι των χαρταετών στα οποία συνυπάρχουν η  electronica, το video art και η live performance, έχουν παρουσιαστεί ζωντανά σε διάφορους χώρους στην Αθήνα.
 
Μεταξύ 2004 και 2005 άνοιξαν τρεις εμφανίσεις του Κωνσταντίνου Βήτα σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη.
 
Έχουν συνθέσει μουσική για το θεατρικό έργο της Sarah Kane Blasted, που παρουσιάστηκε το 2005 στο πλαίσιο του φοιτητικού φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Έκλεισαν με συναυλία τους και τα 4  Athens Video Art Festival. Το 2007 επιμελήθηκαν και κυκλοφόρησαν σε συνεργασία με τη SonyBmg το tribute album στον Κ.ΒΗΤΑ με τίτλο The Movement Sessions. Τον Δεκέμβριο του 2007 κυκλοφόρησε το πρώτο τους album με  τίτλο asymmetrica\»από την V.I.M.  records.