Ο συγγραφέας Θανάσης Τζαβάρας στο νέο του βιβλίο περιγράφει μία προσωπική περιπέτεια, η οποία στάθηκε αφορμή το ταξίδι να αλλάξει προορισμό, αλλά και να αναθεωρήσει τις σκέψεις του σχετικά με το θάνατο και την ψυχή.

Ο συγγραφέας Θανάσης Τζαβάρας στο νέο του βιβλίο περιγράφει μία προσωπική περιπέτεια, η οποία στάθηκε αφορμή το ταξίδι να αλλάξει προορισμό, αλλά και να αναθεωρήσει τις σκέψεις του σχετικά με το θάνατο και την ψυχή.


Το «ταξίδι στα Κύθηρα» ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, για να καταλήξει ξαφνικά σε ένα «ταξίδι από τα Κύθηρα», γεμάτο από σκέψεις για την περιπέτεια που έζησε ο συγγραφέας όταν αρρώστησε σοβαρά κατά τη διάρκεια διακοπών στα Κύθηρα.


Το «Ταξίδι από τα Κύθηρα» είναι ένα αυτό-αναφορικό κείμενο που περιγράφει το πολύωρο ταξίδι της μεταφοράς του Θανάση Τζαβάρα από το Κέντρο Υγείας του νησιού στην Αθήνα και την τρίμηνη παραμονή και νοσηλεία του στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ευαγγελισμού.


Τα παραπάνω στάθηκαν ως αφετηρία, ώστε να καταγράψει τις φαντασιώσεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματα του σχετικά με τη νόσο και το θάνατο, τις αντιδράσεις του σώματός του στη θεραπεία, τις δυσλειτουργίες του νοσηλευτικού συστήματος, καθώς και την ψυχοσωματική προβληματική.


Ο Θανάσης Τζαβάρας είναι ψυχίατρος, ψυχαναλυτής. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη νευρολογία και στην ψυχιατρική στο Παρίσι, όπου και έλαβε ψυχαναλυτική κατάρτιση στη Φροϋδική Σχολή του Λακάν.


Στόχος της εταιρίας «Κοινός Τόπος Ψυχιατρικής, Νευροεπιστημών και Επιστημών του Ανθρώπου. Εταιρεία Ιστορικών, Επιστημολογικών και Φιλοσοφικών Μελετών» που εκδίδει τη σειρά συνάψεις είναι η ανάδειξη των κοινών τόπων μεταξύ αυτών των επιστημών κι άλλων επιστημονικών πεδίων που συνάπτονται μέσα από πολλαπλές οπτικές και εκδοχές. Οι εκδόσεις αυτές αφορούν τόσο στον ειδικό όσο και στον μη ειδικό αναγνώστη.


Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν: Ψυχαναλυτικές αναψηλαφήσεις στο έργο του Ανδρέα Εμπερίκου, Διαμάντη Αναγνωστοπούλου, Θανάσης Τζαβάρας, Ο Λένιν και η ψυχανάλυση, Jacquy Chemouni, Τα ρόδα της μοναξιάς, Jacqueline de Romilly.


Info
Ταξίδι από τα Κύθηρα, Θανάσης Τζαβάρας
Σελίδες: 122, τιμή:15,00 ευρώ
«Κοινός Τόπος Ψυχιατρικής, Νευροεπιστημών, και Επιστημών του Ανθρώπου».
Τα βιβλία της σειράς διατίθενται από το βιβλιοπωλείο Ταξιδευτής, Ιπποκράτους 34, Αθήνα, τηλ.: 210 36 28 852
[email protected]
Υπεύθυνοι σειράς: Θανάσης Καράβατος, Δημήτρης Πλουμπίδης, Κώστας Πόταγας
Σειρά: «συνάψεις», [email protected]