Ταξιδεύοντας στα πλήκτρα, ένα μουσικό ταξίδι με τα ηχοχρώματα του πιάνου και του ακορντεόν στον πολυχώρο πολιτισμού «διέλευσις», την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013 και την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014.

Μουσικές του κόσμου αλλά και του τόπου μας, τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Θάνου Μικρούτσικου, του Διονύση Σαββόπουλου και άλλων αγαπημένων Ελλήνων συνθετών συναντούν τις μουσικές ακροβασίες  των Jacques Brel, Edith Piaf, Nino Rota, Nicola Piovani και άλλων αγαπημένων συνθετών του κόσμου μας.

Σας περιμένουμε σε ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι γεμάτο από μυρωδιές της φύσης και των δρόμων.

Μουσικοί:
Νίκος Παπαναστασίου: ακορντεόν
Μάρκος Κώτσιας: πιάνο
Τέτη Κασιώνη: τραγούδι

Λίγα λόγια για τους μουσικούς

Νίκος Παπαναστασίου

Απόφοιτος του τμήματος Μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Πτυχιούχος Ακορντεόν και Ειδικού Αρμονίας. Μαθήτευσε στο Εθνικό Ωδείο, στην τάξη του Στέλιου Κωνσταντίνου, φωνητική και μοντέρνο τραγούδι και συνέχισε τις σπουδές του με τον Δημήτρη Μαγκαφά.

Έχει μαθητεύσει κοντά σε σημαντικούς καθηγητές: στα Ανώτερα Θεωρητικά με το Νίκο Παπαδημητριού, στη Βυζαντινή Μουσική και Εθνομουσικολογία με το Μάριο Μαυροειδή, στη Χορωδία με το Μιχάλη Αδάμη, στην Μουσική Τεχνονολογία με τον Ανδρεά Καλογερά. Ως ακορντεονίστας έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και δισκογραφήσεις με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Βασίλης Σκουλάς, ο Λάκης Χαλκιάς, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Κώστας Λειβαδάς, το Τρίφωνο, η Μαρία Φαραντούρη και άλλοι.

Μάρκος Κώτσιας  

Γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα και άρχισε το πιάνο σε ηλικία 13 ετών, με καθηγητή τον Γιώργο Ιωαννίδη.

Μεταξύ άλλων επιτευγμάτων, εισήχθη με υποτροφία στη Μουσική Ακαδημία της Στουτγάρδης στην τάξη του Andre Marchand, ενώ από το 2011 είναι διπλωματούχος Κ.Α. Klavier (Diplom). Έχει δώσει πάρα πολλά ρεσιτάλ στην Ευρώπη. Αυτή την περίοδο συνεργάζεται με αξιόλογους καλλιτέχνες της διεθνούς και ελληνικής μουσικής σκηνής όπως οι Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μελίνα Κανά, Κώστας Θωμαΐδης και άλλοι και είναι ο μόνιμος συνεργάτης της Σόνιας Θεοδωρίδου και πιανίστας της ορχήστρας MOBILE.

Τέτη Κασιώνη

Γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και ξεκίνησε μαθήματα κλασσικής κιθάρας με τον Βασίλη Γρατσούνα στη Μουσική Σχολή Περισσού. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου έκανε και τα πρώτα βήματά της στο τραγούδι. Συνέχισε τις σπουδές της στο τμήμα Μετάφρασης και Λογοτεχνίας του πανεπιστημίου της Μπολώνια-Ιταλία. Σπουδάζει φωνητική με την καθηγήτρια Αρετή Τοπουζίδου και συνεργάζεται με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες.
Είναι ερμηνεύτρια στα σχήματα GRAVITON (Έντεχνη ελληνική μουσική), MARE LIBRE (Μουσικές του κόσμου) και ANTIDOTUM TARANTULAE (Μουσική της Κάτω Ιταλίας).