Ο Δήμος Καλλιθέας και ο Ηθοποιός, Σκηνοθέτης και Καθηγητής Δραματικής Τέχνης Πάρις Κατσίβελος, σας προσκαλούν την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 στον κήπο της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλλιθέας, στην Ποιητική Παράσταση <<Ταξιδεύοντας με τον Καβάφη – Ερμηνεύει ο Πάρις Κατσίβελος>>, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

    

Προ ημερών η Καβαφική Ποιητική παράσταση του Πάρι Κατσίβελου, δόθηκε  με μεγάλη επιτυχία στο ξέφωτο της Πλατείας Δαβάκη και προσφέρθηκε και πάλι από τον Δήμο Καλλιθέας, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

    

Αυτή την φορά με τίτλο ¨Ταξιδεύοντας με τον Καβάφη – Ερμηνεύει ο Πάρις Κατσίβελος¨, στον υπέροχο κήπο του αρχοντικού της Σοφίας Λασκαρίδου, που είναι η Δημοτική  Πινακοθήκη Καλλιθέας, οι θεατές θα έχουν την χαρά να ταξιδέψουν με την ποίηση και στην ποίηση του Καβάφη και δι΄ αυτής στους άλλοτε ταραγμένους και άλλοτε γαλήνιους ωκεανούς της ευαίσθητης Καβαφικής ψυχής. Στον πιάνο συνοδεύει τον Ηθοποιό η Αντιγόνη Πενέζη.

    

Το συγκεκριμένο αφιέρωμα στον Καβάφη θα είναι το τεσσαρακοστό, μέχρι στιγμής, που ετοίμασε και  παρουσιάζει ο Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Καθηγητής Δραματικής Τέχνης  Πάρις Κατσίβελος  ως φόρο τιμής στον μεγάλο διανοητή.

    

Η Ποιητική του Παράσταση αφιέρωμα στον μεγάλο Λυρικό και Τραγικό Αλεξανδρινό ποιητή παίχτηκε πάντα υπό την Αιγίδα σημαντικών διεθνών φορέων, στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ, στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο με συνδιοργάνωση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών,  με συνδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Παγκόσμιου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, της Ελληνικής Εταιρείας Αυστρίας, Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, με τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο, με τον Όμιλο για την Ουνέσκο Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, με τον όμιλο για την Ουνέσκο Πειραιώς και Νήσων, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως και στην Βιέννη όπου και βραβεύθηκε πρόσφατα, με την συνδρομή και υπό την Αιγίδα  Δήμων, συλλόγων του πνεύματος και των τεχνών της  Ευρώπης και της Ελλάδας.

Είναι μια παράσταση υψηλής αισθητικής, σύμφωνα με τις διεθνείς και τοπικές κριτικές.

    

Είναι ένα ιδιαίτερο ¨ταξίδι¨ στην και με την ποίηση του μεγάλου Αλεξανδρινού διανοητή,  δομημένο σε μια ενιαία παράσταση μόνο με ποίηση και συνοδό μουσική, χωρίς καμιάς μορφής εμβόλιμα στοιχεία πεζού λόγου, εισηγήσεις, τοποθετήσεις ή σχόλια κανενός είδους.

Το κάθε ποίημα  όπως δομήθηκε και δίδεται η παράσταση, οδηγεί νοηματικά και ερμηνευτικά στο επόμενό του.

     

Η παράσταση  έχει τρείς ευρείες νοηματικές ενότητες που διασυνδέονται και διαπλέκονται μεταξύ τους, σε μία ενιαία ενότητα αδιάσπαστη.

    

Η πρώτη και η τελευταία ενότητα περιέχουν ποιήματα, αγαπημένα, γνωστά μας,  εμβληματικά της πεμπτουσίας της ποίησης,  που ο μεγάλος τραγικός και λυρικός ποιητής μας κληροδότησε.

   

Η μεσαία ενότητα,  περιέχει τα αισθαντικά, ή ¨αισθητικά¨, όπως θα τα έλεγε ίσως και ο ίδιος ο ποιητής.