Η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του Τάκη Τσαντίλη, με τίτλο The corporate series διοργανώνεται στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από την Τετάρτη …

12 έως το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011 στο πλαίσιο του ATHENS PHOTO  FESTIVAL:11, σε επιμέλεια Δημήτρη Ξανθούλη.

Ο Τάκης Τσαντίλης ασχολείται για πολλά χρόνια με τη μόδα, είτε μπροστά είτε πίσω από το φακό. Συνιδρυτής και creative director μεταξύ πολλών άλλων του ανδρικού περιοδικού ΜΕΝ -του πρώτου ανδρικού περιοδικού μόδας στην Ελλάδα- και style director του περιοδικού “Life & Style”, τα τελευταία 10 χρόνια, ασχολείται αποκλειστικά με την φωτογραφία.

Η Έκθεση The corporate series περιλαμβάνει φωτογραφίες από τη Νέα Υόρκη – Manhattan όπου ο φωτογράφος περιφέρεται φωτογραφίζοντας τη νύχτα. Η πόλη λειτουργεί σαν ένα τεράστιο αστικό τοπίο – χωνευτήρι των πάντων. Ο φακός του εστιάζει στις προσόψεις κτηρίων, που στεγάζουν εμβληματικές εταιρίες, διαφημιστικά πανό και βιτρίνες «πολυεθνικών», κλειστών για τη νύχτα καταστημάτων μόδας – αναφορά στην παλαιότερη ενασχόληση του. Η ανθρώπινη παρουσία υπαινικτική μόνο. Φιγούρες ανθρώπων πίσω από παράθυρα, κάποιοι ελάχιστοι μοναχικοί διαβάτες, Ή ακόμη, κούκλες που υποδύονται τους ανθρώπους. Η ματιά του, ιμπρεσιονιστική σχεδόν, αποτυπώνει αυτά που βλέπει χωρίς κριτική διάθεση και με μια ελαφρά ειρωνική τρυφερότητα ενός ξεχωριστού νυχτερινού περιπατητή.

Η διοργάνωση του Athens Photo Festival αποτελεί από το 2008 τη φυσική συνέχεια του Διεθνούς Μήνα Φωτογραφίας στην Αθήνα και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σημαντικότερα και ταυτόχρονα στα πέντε παλαιότερα φωτογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο, μαζί με τις Φωτογραφικές Συναντήσεις της Αρλ (1969), το Μήνα Φωτογραφίας στο Παρίσι (1980), τη Διεθνή Φωτογραφική Σκηνή της Κολωνίας (1984) και το Houston Fotofest (1986).

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δράσεων με κριτήριο την ποιότητα και την ποικιλομορφία.
Διαχρονική επιδίωξη της διοργάνωσης είναι να αποτελεί μια ανοιχτή πλατφόρμα παρουσίασης της καλλιτεχνικής παραγωγής από το χώρο της φωτογραφίας και των οπτικών τεχνών και η προώθησή τους στο διεθνή χώρο, με την ταυτόχρονη παρουσίαση των σύγχρονων διεθνών τάσεων. (photofestival.hcp.gr)