Ο Ρόδιος τραγουδοποιός Τάκης Βούης σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του στην Αθήνα, με συνεργάτες τους κορυφαίους μουσικούς Γιάννη Γιακουμάκη (κλασική κιθάρα), Βαγγέλη Κοντόπουλο (κοντραμπάσο), Διονύση Βερβιτσιώτη (βιολί), Μαρία Δελή (ακορντεόν) και την εξαιρετική φωνή της Δέσποινας Παγιούλα, την Παρασκευή 29/3 στη μουσική σκηνή Αυλαία.

 

Θα μας ταξιδέψει στα καινούρια του τραγούδια από το δίσκο «βασιλιάς σαλτιμπάγκος». Ένα δίσκο που έχει χαρακτηριστεί από την κριτική ως ένας δίσκος με «τη δική του φωνή», «που μας πάει αλλού».

Μπαλάντες μελωδικές και ρυθμικές, σε στίχους της Ντίνας Πετροπούλου, που μιλούν για τη μάχη που δίνουν μέσα μας ο νόμος και το όνειρο, για τα υλικά του έρωτα και του χρόνου, τη νεανική τόλμη. Αλλά και θίγουν με ευαισθησία θέματα όπως η μοναξιά, η ξενιτιά , η επιβίωση, ο μόχθος, η θέση του άλλου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, τραγούδια από τους προηγούμενους κύκλους τραγουδιών του Τάκη Βούη: «έρωτας στην πόλη…με μια κιθάρα» και «Θησέας που επιστρέφει» τραγούδια που αγαπήθηκαν μέσα από τις ερμηνείες των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Βασίλη Καζούλη, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Μανώλη Μητσιά αλλά και του ίδιου του συνθέτη. O Τάκης Βούης, επίσης, επιλέγει και ερμηνεύει μια σειρά σπουδαίων τραγουδιών από αγαπημένους δημιουργούς θέλοντας να τα μοιραστεί με το κοινό του.