Την ιστορία την ξέρετε, αλλά δεν είναι ακριβώς ίδια με την ιστορία που θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια. Βέβαια, Χιονάτη υπάρχει, πριγκιπόπουλο

Από τη Φαίη Πιτσιλίδου

υπάρχει, κακιά μητριά υπάρχει, οπότε πόσο να απομακρύνεται από το παραμύθι που τόσα χρόνια περνάει από γενιά σε γενιά;!
Η Χιονάτη είναι ορφανή από γονείς και για λόγους επιβίωσης, είναι αναγκασμένη να μένει στο παλάτι, κάτω από την αυστηρή και άσπλαχνη μεταχείριση της μητριάς της, την οποία υποδύεται η Julia Roberts. Κάποια μέρα όμως, αποφασίζει να κάνει την επανάστασή της και να φύγει από το παλάτι, για να μπορέσει να δει τη ζωή των ανθρώπων στην πόλη. Στο δρόμο συναντάει ένα πριγκιπόπουλο με τον υπηρέτη του. Και επειδή μιλάμε για παραμύθι, οι δύο γαλαζοαίματοι, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Τα πράγματα όμως δεν είναι απλά. Το πριγκιπόπουλο, μετά την επίθεση που δέχθηκε από ανελέητους(!)  ληστές στο δάσος, αναγκάζεται να ζητήσει καταφύγιο στο παλάτι της Χιονάτης, όπου και γνωρίζει την κακιά μητριά. Η μεγαλειοτάτη μπορεί να έχει στο μυαλό της σχέδια γάμου για τον πρίγκιπα, όχι όμως με την θετή της κόρη, αλλά με την ίδια. Η καρδιά του λεβεντοπαλίκαρου φυσικά, ανήκει στη Χιονάτη και τα πράγματα παίρνουν τροπή παραμυθιού.

Ο σκηνοθέτης  κάνει ορισμένες μετατροπές στο κλασικό παραμύθι, δίνοντας μία πιο μοντέρνα χροιά, κρατώντας όμως τα δυνατά του σημεία (καθρέφτη καθρεφτάκι μου πια είναι η ομορφότερη…., επτά νάνοι, ξόρκια). Βέβαια η ερώτηση στον καθρέφτη είναι πιο εφετζίδικη και η Χιονάτη πιο καπάτσα από αυτή που θυμάστε. Υπάρχουν επίσης κάποιες σκηνές που δεν κάνουν την ταινία και τόσο κατάλληλη για παιδιά, αλλά όπως προείπα, είναι λόγω της μοντέρνας απόδοσή της. Παρόλαυτά το ευτυχισμένο τέλος παραμένει (αυτό έλειπε!)

Η Julia Roberts, είναι ευχάριστη παρουσία στην ταινία, αλλά ο ρόλος της αποδεικνύει, ότι έχει μπει στην περίοδο της καριέρας της, που μάλλον οι επιλογές της είναι περιορισμένες και οι καιροί δύσκολοι. Η ατμόσφαιρα(παλάτι, κουστούμια) δίνει την αίσθηση που πρέπει να υπάρχει και οι σκηνές χιούμορ επιβεβαιώνουν την ύπαρξη νεωτερικότητας.

Οφείλουμε όμως να συνειδητοποιήσουμε, πως κάποια πράγματα είναι και πρέπει να παραμένουν κλασικά…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Tarsem Singh
ΣΕΝΑΡΙΟ: Jason Keller, Melisa Wallack
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Lily Collins, Julia Roberts, Armie Hammer