Στο μπαρόκ ρεπερτόριο είναι αφιερωμένη φέτος η καθιερωμένη πλέον Xριστουγεννιάτικη Συναυλία των Athens Singers, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 στην Αίθουσα Συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός. Έργα συναισθηματικά και σίγουρα ατμοσφαιρικά, που μας εισάγουν στο κατανυκτικό κλίμα των Χριστουγέννων.

Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικα έργα αντιπροσωπευτικά του είδους, όπως αποσπάσματα από τα ορατόρια «Messiah» του George Frideric Handel, «Messe de Minuit pour Nöel» του Marc-Antoine Charpentier, το ορατόριο των Χριστουγέννων του Johann Sebastian Bach, αλλά και απόσπασμα από τις περίφημες «Τέσσερις Εποχές» του Antonio Vivaldi.

Συμπράττουν:

Μιχάλης Κατσούλης, μπάσος

Δημήτρης Βεζύρογλου, πιάνο

Εννεαμελής ορχήστρα

Μουσική Διεύθυνση: Roger Tilley

Το Χορωδιακό Σύνολο «Athens Singers» ιδρύθηκε το 1967 από την Miranda Villiers, σύζυγο του τότε Υποδιευθυντή του British Council στην Αθήνα, με κύριο σκοπό το τραγούδι για ίδια ευχαρίστηση των μελών του. Στη συνέχεια όμως λόγω της καλής απόδοσης και του δημοφιλούς ρεπερτορίου της Χορωδίας, άρχισαν να πραγματοποιούνται συναυλίες για το κοινό. Τα πρώτα χρόνια ο αριθμός των χορωδών ήταν 16, ενώ σήμερα αριθμεί περί τα 45 άτομα.

Ο Roger Tilley γεννήθηκε το 1957 στο Birmingham της Αγγλίας. Σπούδασε εκκλησιαστικό όργανο υπό τον Timothy Lees και διορίστηκε οργανίστας της εκκλησίας του St James’ Dudley στην ηλικία των 17 ετών. Από το 1975-79 ήταν οργανίστας του Wills Memorial Chapel στο Πανεπιστήμιο του Bristol. Παράλληλα, εκτελούσε  χρέη βοηθού οργανίστα του Καθολικού Καθεδρικού Ναού του Bristol.  Από το 1980-83 κατείχε τη θέση του οργανίστα στο Chippefield λίγο έξω από το Λονδίνο, ενώ διήυθυνε επίσης το συγκρότημα Exultate στο Αββαείο του Bath. Ο Roger Tilley ήρθε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 1983, και είναι καθηγητής στο Campion School.Η πρώτη του επαφή με τους  «Athens Singers»  ήταν κατά την Χριστουγεννιάτικη Συναυλία τους το 1984 και παρέμεινε Διευθυντής του Συγκροτήματος μέχρι το 1989. Ήταν επίσης ο οργανίστας της Αμερικανικής Εκκλησίας στην Αθήνα από το 1983. Μετά από  μία διακοπή κάποιων ετών ανέλαβε και πάλι Διευθυντής των «Athens Singers» από τον Σεπτέμβριο του 2007 και παραμένει μέχρι σήμερα.