Στη Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών παρουσιάζεται, η έκθεση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού

Ζωγραφικής με τίτλο «Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τον αθλητισμό», που διοργάνωσε το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “You need exercise”. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 31 Ιανουαρίου 2011.

Ο διαγωνισμός ζωγραφικής πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και ειδικότερα του Εργαστηρίου Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας/ Αναπτυξιακών & Κινητικών Διαταραχών (ΤΕΦΑΑ).

Στόχος του ήταν η διάδοση της αναγκαιότητας καθημερινής φυσικής άσκησης και η προαγωγή της υγείας των παιδιών των Ευρωπαϊκών πόλεων και συμμετείχαν 2.200 παιδιά, με ατομικές εργασίες, από Παιδικούς Σταθμούς 54 πόλεων όλης της χώρας.

Στον χώρο εκτίθενται 400 έργα, ενώ τα υπόλοιπα προβάλλονται σε οθόνη. Τα πιο αντιπροσωπευτικά θα βραβευτούν σε ειδική τελετή, από επιτροπή που απαρτίζεται από προσωπικότητες του χώρου των τεχνών, των γραμμάτων, του αθλητισμού και της επιστήμης.

Την  έκθεση μπορούν να επισκέπτονται Παιδικοί Σταθμοί κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 210- 3313038. Τα παιδιά  κατά την επίσκεψή τους στο χώρο της Πινακοθήκης θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ωριαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τη φυσική άσκηση. Το πρόγραμμα εκπονήθηκε και θα υλοποιηθεί  από τις μουσειοπαιδαγωγούς της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων.