Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η έκθεση για την οικολογική μετακίνηση, έρχεται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών σε συνεργασία με το Ecocity, και θα διαρκέσει τρεις μήνες, παρουσιάζοντας τα καλύτερα έργα του Ecomobility.

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του αεροδρομίου θα φιλοξενήσει τα καλύτερα δημιουργικά έργα του Ecomobility, όπως μακέτες, φωτογραφικό υλικό, ζωγραφικά έργα, έντυπα και πρωτότυπες κατασκευές, όλα δημιουργίες μαθητών της Γ\’ Γυμνασίου, που περιγράφουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα των μεγάλων αστικών κέντρων και αποτυπώνουν στα έργα τους την εικόνα της πόλης που ονειρεύονται, χωρίς καυσαέρια και νέφος.

Τα έργα φιλοτεχνήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2008–2009 για να υποστηρίξουν τις εργασίες των μαθητών στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκστρατείας  «ΕCOMOBILITY – Οικολογική Μετακίνηση, Συνεισφορά στο Περιβάλλον». Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργεί η αλόγιστη χρήση των μέσων μεταφοράς, για τη μείωση των ρύπων που επιβαρύνουν το περιβάλλον και επηρεάζουν την υγεία, αλλά και για προτάσεις–λύσεις για μια καλύτερη ζωή στα αστικά κέντρα.

Η Εκστρατεία Ecomobility- Οικολογική Μετακίνηση, Συνεισφορά στο Περιβάλλον εκπονείται από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον Ecocity και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, Μεταφορών & Επικοινωνιών, Ανάπτυξης, Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Σταύρου Δήμα, καθώς και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η έκθεση είναι προσβάσιμη για όλους τους επιβάτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου και παραμένει ανοικτή καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.