Η Γκαλερί Cube υποδέχεται το καλοκαίρι με την ποίηση του Σπύρου Βρεττού. Με έμφαση στα εικαστικά του ποιήματα, που επανέρχονται σαν αγαπημένα θέματα στην…

ποίησή του ο Σπύρος Βρεττός θα βρεθεί σε έναν διάλογο με τη ζωγραφική και τη γλυπτική.

Ανάμεσά τους, θα ακουστούν και ποιήματα με το γνώριμο προσωπικό ιστορικο – πολιτικό σχολιασμό που χαρακτηρίζει την ποίησή του και οδηγεί σε προβληματισμούς γύρω από τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Στην αρχή της βραδιάς, ο ποιητής Γιώργος Τσιρώνης θα σχολιάσει τα έργα της έκθεσης του Ηλία Παπανικολάου \»Στ’ αεράκι απάνω …\», που συνεχίζεται στην Γκαλερί Cube έως τις 11 Ιουνίου.

Ο Σπύρος Λ. Βρεττός γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1960. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται ως δικηγόρος στην Πάτρα. 

Έχει εκδώσει οκτώ ποιητικά βιβλία και δύο μελέτες. Τελευταία του βιβλία: η ποιητική συλλογή Συνέβη (Γαβριηλίδης 2007) και το λεύκωμα Τα σχέδια της ποίησης, από μιαν άνωση της γλώσσας (12 ποιήματα με 15 σχέδια της Αλεξάνδρας Ζώη, Πολύεδρο 2009).

Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στην Αγγλία (Collected Poems, 2000 – συγκεντρωτική έκδοση πέντε ποιητικών συλλογών, σε μετάφραση Φίλιπ Ραμπ), και στην Ιταλία (Ιl postscriptum della storia, 2005 – σε μετάφραση  Μάσσιμο Κατσούλο). Ποιήματά του, μεταφρασμένα σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες, έχουν συμπεριληφθεί σε ξένες ανθολογίες και περιοδικά (Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Σουηδία, Η.Π.Α., Σερβία), στον τόμο «Ποιητές της Πάτρας στις γλώσσες της Ευρώπης» (Πολύεδρο 2006) και στον τόμο «Αntologia di lirici greci» (Simone 2009, σε επιμέλεια Μάσσιμο Κατσούλο – απευθύνεται στους μαθητές Λυκείου της Ιταλίας). Στην ενότητα ποιημάτων «Μήδεια» (από τη συλλογή Συνέβη) βασίστηκε η παράσταση χοροθεάτρου της Μάρως Γαλάνη «Μήδεια από την αρχή» (Λιθογραφείον 2008).