Τα δύο πρόσωπα της οργής – Γιώργος Σιγαλός: Παρουσίαση βιβλίου στο θέατρο Radar

Το θέατρο Radar και οι εκδόσεις Αρμός παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Σιγαλού «Τα δύο πρόσωπα της οργής» την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Το θέατρο Radar και οι εκδόσεις Αρμός παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Σιγαλού «Τα δύο πρόσωπα της οργής» την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015.

Η εισαγωγή του βιβλίου ανήκει στον π. Φιλόθεο Φάρο που θα είναι και ο κεντρικός ομιλητής. 

Η αντίληψη ότι η έκφραση της οργής μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η οργή είναι ένα συναίσθημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο δημιουργικά όσο και καταστροφικά, ανάλογα με το κίνητρό της. Αν τα κίνητρα της οργής είναι ο εγωκεντρισμός, ο φθόνος και η έπαρση, τότε γίνεται δύναμη καταστροφής, ενώ αν τα κίνητρά της είναι η αγάπη και η δικαιοσύνη τότε γίνεται δύναμη δημιουργίας. Είναι ένα απόσπασμα από την εισαγωγή του βιβλίου, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και τον σκοπό του.

Η παρουσίαση περιλαμβάνει και ένα θεατρικό μέρος. Είναι ένα παράδειγμα καταστροφικής οργής όπως το καταγράφει ο Έντουαρντ  Ώλμπυ στο έργο του  «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ» που θα αποδώσουν, η Αναστασία Παπαστάθη και ο Γιώργος Γιανναράκος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ