Τα Calles de Cuba (Κάγιες ντε Κούμπα) γιορτάζουν το πρώτο χρόνο δημιουργίας τους φλερτάροντας με τον… «Ήλιο» της Ελλάδας.

 

Ήταν 28 Ιουνίου 2012 όταν μια ομάδα μουσικών και ερμηνευτών με καταγωγή από την Κούβα, ξεκίνησαν ένα διαφορετικό μουσικό ταξίδι παρουσιάζοντας τους λάτιν ήχους τους και τα άκρως χορευτικά τραγούδια τους στο αθηναϊκό κοινό. Μέσα από το 1ο Cuba Festival που έγινε στο Ελληνικό.

 

Έτσι, τα «Calles de Cuba»(ή Ελληνιστί «Οι Δρόμοι της Κούβας») πήραν το «βάπτισμα του πυρός» και κυριολεκτικά βγήκαν στους δρόμους! Η αρχή έγινε με το happening στον ηλεκτρικό σταθμό στο Θησείο. Εκεί όπου δειλά-δειλά και με χορευτές-καθοδηγητές, οι περαστικοί λικνίζονταν σε εξωτικούς ρυθμούς. Και περνούσαν τέλεια. Κάτι συνέβαινε εκεί!

 

Κάτι που μέσα σε ένα χρόνο –σταδιακά- άρχισε να διεκδικεί την αμέριστη προσοχή του κόσμου και την απερίσπαστη προσήλωση των Μ.Μ.Ε. Και το καλοκαίρι του 2013 ήρθε! Τα Calles de Cuba εμφανίστηκαν στο πιο Hot σημείο της Αθήνας – την Πλατεία του Κεραμεικού-σε δύο διαδοχικά μουσικο-χορευτικά happenings. Και ο κόσμος πλέον τα γνωρίζει και πλησιάζει να χορέψει, να περάσει καλά και να ενημερωθεί για το 2ο Cuba Festival που πραγματοποιήθηκε μια εβδομάδα μετά το πέρας των εκδηλώσεων αυτών. Οι τηλεοπτικές εκπομπές είναι εκεί και οι δημοσιογράφοι τους δεν μπορούν να αντισταθούν στη γοητεία του …ρυθμού των Κουβανών χορευτών και τραγουδιστών, δίνουν τις τελευταίες οδηγίες στα συνεργεία τους και παρασύρονται στη δίνη του χορού!! Και το σύνθημα δίνεται. Και οι προσκλήσεις από σημαντικές Lifestyle εκπομπές και δελτία ειδήσεων είναι πλέον γεγονός και όλοι προτείνουν τα Calles de Cuba(και το 2Ο Cuba Festival φυσικά) σαν το «must see» event του καλοκαιριού. Οι κάμερες καταγράφουν. Και οι fans στα κοινωνικά δίκτυα της διοργάνωσης (και της Ομάδας!) αυξάνονται και -αισίως πλέον- αριθμούν τους 1754!!

 

Και η 8η Ιουνίου 2013 έρχεται!

2ο Cuba Festival! Και περισσότεροι από 2.500 θεατές-ακροατές- επίδοξοι λατίνοι χορευτές συρρέουν στο Βοτανικός Live Stage γεμίζοντάς το ασφυκτικά, έχοντας μια και μόνο «απαίτηση». Να χορέψουν έντονα και να διασκεδάσουν πραγματικά. Στη σκηνή μεταξύ άλλων ο Jesus Cutino, οι Baclava Cubano η Odalis Palma, Pistola L Esencia, ο Omar Cuesta El Pantera, η Rosanna Mailan Sevila, ο Ramon Soto, ο Ivan Lopez, η Mariela Nelson, οι Salsa Sinners, ο Yoel Pereira ,ο Kuki, ο Miguel Angel Bautista με guest djs το Niko Marinou και τον El General . Ο κόσμος χορεύει ασταμάτητα με τα χέρια ψηλά και χειροκροτεί τα συγκροτήματα. Και τα Calles de Cuba δίνουν μόνο το ρυθμό ΚΑΙ θέλουν μόνο να σαγηνέψουν όλη την Ελλάδα. Και ΦΥΣΙΚΑ…τον «Ήλιο» της!!

 

25 Ιουνίου 2013

Τα Calles de Cuba με το εκρηκτικό μουσικό και ερμηνευτή Jesus Cutino, συμμετέχουν στα Mad Video Music Awards έχοντας διασκευάσει το μεγάλο hit του καλοκαιριού, σε σύνθεση και παραγωγή Alex Leon και τη συμμετοχή του Epsilon, το «The Sun» (στην ελληνική εκδοχή του) με ερμηνεύτρια την υπέροχη Demy. Και κερδίζουν το δυνατό χειροκρότημα περισσότερων από 10.000 θεατών και τα πιο κολακευτικά σχόλια των παρουσιαστών του θεσμού, για τους «καυτούς» λάτιν ρυθμούς σε μια μεγάλη καλοκαιρινή επιτυχία που όπως είπαν αναμένεται να είναι το φετινό «summer anthem»!!

Και η «διαδρομή» συνεχίζεται…

 

28 Ιουνίου 2013

Ένας χρόνος για τα Calles de Cuba!- Μια ομάδα μουσικών-ερμηνευτών-δραστήριων καλλιτεχνών από την Κούβα, που με το όραμά τους συνεχίζουν να παρασύρουν στο ρυθμό τους…όσους τους πλησιάσουν!