Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση Τα ανθισμένα παπούτσια, από τη θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων», βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα 6 ελλήνων συγγραφέων, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου.

Η θεατρική παράσταση «Τα ανθισμένα παπούτσια», σε σύλληψη-σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου, αποτελεί μέρος της δράσης ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών στο πλαίσιο του προγράμματος «Νομική βοήθεια και ενδυνάμωση θυμάτων έμφυλης βίας» που υλοποιεί το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών – Διοτίμα.

Για πρώτη φορά, γυναίκες θύματα κακοποίησης βρίσκουν το θάρρος να εξιστορήσουν τα βιώματα της διπλανής πόρτας επί σκηνής, να ανακτήσουν τη χαμένη αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια τους και να παροτρύνουν κάθε γυναίκα η οποία υφίσταται έμφυλη βία να ζητήσει  βοήθεια.

Στην προσπάθεια αυτή έρχονται να συμβάλλουν 6 Έλληνες συγγραφείς – Κωστής Γκιμοσούλης, Βασίλης Παλαμάρας, Λέανδρος Πολενάκης, Σταμάτης Πολενάκης, Γιάννης Σολδάτος, Θανάσης Χειμωνάς – με πρωτότυπα κείμενά τους για:

Την ενδοοικογενειακή βία σε όλες τις εκφάνσεις της
Τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνουν τα θύματα έμφυλης βίας
Tην εμπορεία γυναικών για σεξουαλική εκμετάλλευση (sex trafficking)
Τον εξαναγκαστικό γάμο
Το διαδικτυακό bullying

Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για την έμφυλη βία και τις συνέπειές της, την υπεράσπιση του δικαιώματος των γυναικών στη ζωή και την ασφάλεια, την προστασία από τη βία και το αναφαίρετο δικαίωμα σε δίκαιη δίκη.

 

Συντελεστές:

Σύλληψη-σκηνοθεσία: Άννα Χατζηχρήστου
Κίνηση-Χορογραφία: Μάνος Καρδαράς
Σκηνικά-Κοστούμια: Τζίνα Σταυράκη
Μουσική: Μαρίνα Χρονοπούλου

Θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων»

Διοργάνωση: Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών – Διοτίμα

Είσοδος μόνο με προσκλήσεις από το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών – Διοτίμα.

*Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως ΕΕΑ Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.