Ο Τζιχάν Τούρκογλου μας προσκαλεί σε μια συναυλία μαζί με τους μαθητές του, στον πολυχώρο πολιτισμού «διέλευσις», για μια βραδιά σάζι, με παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και την Τουρκία.

«Με αφορμή τα σεμινάρια που παρέδιδα στο Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος», στο Ηράκλειο της Κρήτης, θέλησα να μεταφέρω στην Αθήνα τη μουσική πειθαρχία, τη δημιουργικότητα και τη φιλική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί, και να φτιάξω μια τάξη με τους μαθητές που πρωτοσυνάντησα εκεί.

Η σπουδή επάνω στην οποία εργαζόμαστε, περιέχει τεχνική εξάσκηση του σάζι, καθώς και έρευνα σχετικά με το πως μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτές τις τεχνικές σε ένα ρεπερτόριο επιλεγμένων τραγουδιών από την Ελλάδα και την Τουρκία.

Δυστυχώς, υπάρχει ένα χάσμα για τους μαθητές του σάζι στην Ελλάδα, διότι, ουσιαστικά, το σάζι, εμφανίζεται ως ένα δευτερεύον όργανο. Η σύγχυση που προκαλείται από την ανεπαρκή πληροφόρηση σχετικά με το πώς αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα, καθρεφτίζεται στην εκτελεστική δεξιότητα.

Η συναυλία αυτή είναι μια παρουσίαση της εξάμηνης εργασίας μας, της οποίας σκοπός είναι να αποκαταστήσει τη θέση του σάζι στην Ελλάδα και να συμβάλλει στην αναβίωσή του».

Cihan Türkoğlu

Συμμετέχουν:
Δημήτρης ΚΑΡΝΑΧΩΡΙΤΗΣ: Σάζι ( με κοντό μπράτσο)
Μαρίτσα ΣΑΜΑΤΑ: Σάζι (με κοντό μπράτσο) & φωνή
Κωνσταντίνος ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ: Σάζι (με μακρú μπράτσο)
Cihan TÜRKOĞLU: Σάζι (με μακρú μπράτσο) & φωνή