Οι διεθνούς φήμης Ιταλοί ερμηνευτές – τσεμπαλίστας Guido Morini (Γκουίντο Μορίνι) μαζί με την Rossella Croce (Ροσέλα Κρότσε) στο βιολί εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα συμπράττοντας με την γνωστή Ελληνίδα φλαουτίστα Σοφία Μαυρογενίδου.

Είναι μία συνεύρεση καταξιωμένων μουσικών που αποτελεί ένα σημαντικό μουσικό γεγονός.

Το τρίο θα παρουσιάσει έργα των J. S. Bach, J.J. Quantz και G. Morini. Επίσης, οι δύο καταξιωμένοι μουσικοί Guido Morini (Γκουίντο Μορίνι) και Rossella Croce (Ροσέλα Κρότσε), με την ευκαιρία της συναυλίας, θα διευθύνουν ένα workshop,  το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 στο ‘Ιδρυμα Μ. Κακογιάννης. Το workshop απευθύνεται σε μουσικούς και ακροατές που ενδιαφέρονται για την μουσική του 16ου και 17ου αιώνα.

 

Guido Morini (τσέμπαλο) – Rossella Croce (Βιολί)
Σοφία Μαυρογενίδου (φλάουτο)

Μία συνδιοργάνωση του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης με το Δήμο Μοσχάτου Ταύρου και το Ιταλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα.

 

Workshop
Εργαστήρι Παλιάς Μουσικής

Guido Morini (τσέμπαλο) – Rossella Croce (Βιολί)

Oι δύο καταξιωμένοι μουσικοί Guido Morini (Γκουίντο Μορίνι) και Rossella Croce (Ροσέλα Κρότσε) το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 θα διευθύνουν ένα workshop  στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης. Το workshop απευθύνεται σε μουσικούς και ακροατές που ενδιαφέρονται για την μουσική του 16ου και 17ου αιώνα.

Στο πρώτο μέρος οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν και θα μιλήσουν για την δική τους προσέγγιση στις Σονάτες για βιολί και τσέμπαλο του Johann Sebastian Bach και στη συνέχεια θα ακούσουν και θα συζητήσουν με σολίστ και μουσικά σύνολα ενόργανης και φωνητικής μουσικής που ειδικεύονται στο ρεπερτόριο αυτής της εποχής.

Ωράριο workshop: 10:00-12:00 / J.S.Bach: Σονάτες για βιολί και τσέμπαλο -Guido Morini και Rossella Croce 13:00-17:00 / Παρουσίαση έργων από Έλληνες σολίστ και μουσικά σύνολα

Οι ενδιαφερόμενοι μουσικοί θα πρέπει να στείλουν αίτηση με τα έργα που επιθυμούν να παρουσιάσουν και τα στοιχεία επικοινωνίας τους μέχρι τις 10 Ιουνίου 2016, στο [email protected] Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα ξεπεράσει τους 8 και τα δίδακτρα για την ενεργή συμμετοχή στο workshop είναι 30€ ανά άτομο τα οποία θα καταβληθούν μέχρι τις 15 Ιουνίου 2016. Σε περίπτωση υπεράριθμων αιτήσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι ακροατές θα πρέπει να αποστείλουν γραπτώς την συμμετοχή τους στο mail [email protected]. Τα δίδακτρα των ακροατών για την παρακολούθηση όλου του workshop είναι 10€ ανά άτομο.