Οι Borderline Syndome είναι ένα οργανικό κουαρτέτο που κινείται στο χώρο της πειραματικής, προοδευτικής, σκληρής μουσικής, συλλέγοντας στοιχεία επηρεασμένα από progressive και math rock έως post metal και contemporary jazz.

Το 2012 κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους ‘stateless’ (full length, self-released). Με την αποχώρηση της Σοφίας Σαρρή στα φωνητικά ακολουθεί περίοδος ανακατατάξεων και επαναπροσδιορισμού της ταυτότητας και του ήχου τους. Ο μπασίστας Λουκάς Γιαννακίτσας εισέρχεται στο δυναμικό της μπάντας και οι BORDERLINE SYNDROME μεταβάλλονται σε οργανικό κουαρτέτο με διαφορετική μουσική κατεύθυνση και φιλοσοφία.

Πειραματιζόμενοι με μεγαλύτερης κλίμακας συνθέσεις, δομημένες περισσότερο ως ταινίες μικρού μήκους και ενσωματώνοντας νέα στοιχεία, όπως η Ινδική ρυθμολογία και η διαχείριση ακραίων ηχοτοπίων, προβάρουν, μορφοποιούν και ηχογραφούν το υλικό που αποτελεί τη 2η δισκογραφική τους προσπάθεια – ‘SYNAPSES’ EP (2016).

Πολυρυθμικά μοτίβα, σκοτεινές κλιμακούμενες αρμονίες και μίνιμαλ μελωδίες, heavy math riffs και τραχείς μεταβολές χαρακτηρίζουν το νέο τους ήχο

Borderline Syndome  are:

Alexis Chatziioannou | guitars
Alex Stavropoulos | drums
George Athanasiadis | keyboards, guitars, vocals
Loukas Giannakitsas | bass, vocals

facebook.com/borderlinesyndrome