Τη μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια Σωτηρία Μπέλλου που σφράγισε με τη φωνή της το ελληνικό τραγούδι υποδύεται η Λήδα Πρωτοψάλτη στο έργο Σοφίας Αδαμίδου Σωτηρία με λένε που ανεβαίνει ξανά στο Θέατρο Στοά.

Στην παράσταση, που ανέβηκε πέρσι με αφορμή τα δέκα χρόνια από το θάνατο της Μπέλλου σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου, η Λήδα Πρωτοψάλτη καταφέρνει να αναδείξει την αλήθεια αυτής της εκρηκτικής προσωπικότητας με τρόπο μοναδικό.

Η δράση του έργου εκτυλίσσεται στο νοσοκομείο λίγες μέρες πριν την σοβαρή επέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα η τραγουδίστρια να χάσει τη φωνή της. . Ένα έργο – διάλογος. Διάλογος της Σωτηρίας Μπέλλου με τον εαυτό της. Στη σκηνή του θεάτρου Στοά σκιαγραφείται το πορτραίτο αυτής της σπουδαίας Φωνής.

 Η συγγραφέας, για το πρώτο της θεατρικό έργο, αναφέρει: Χρέος τιμής προς τη μνήμη της Σωτηρίας Μπέλλου το γεγονός ότι μου εμπιστεύθηκε τη συγγραφή της βιογραφίας της, αλλά και χρέος προς τους αναγνώστες. Ένα χρέος που προσπάθησε να εξοφληθεί με την καταγραφή της αλήθειας των γεγονότων, τα οποία συνθέτουν το μύθο της Σωτηρίας Μπέλλου. Τώρα, δέκα χρόνια μετά το θάνατό της, καλούμαι ενώπιον ενός άλλου διπλού χρέους. Χρέους τιμής στη μνήμης της πάντα και χρέους απέναντι σε μια θεατρική ηρωίδα με τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που άλλοι λίγο κι άλλοι περισσότερο γνωρίζουμε, αλλά εξίσου αγαπάμε… Και σίγουρα δεν υπάρχει μεγαλύτερη τύχη το πρώτο σου θεατρικό βήμα να αξιώνεται από την ερμηνεία της σπουδαίας πρωταγωνίστριας του ελληνικού θεάτρου, της Λήδας Πρωτοψάλτη, που στο πρόσωπό της βρήκε την ιδανική Σωτηρία Μπέλλου.

Παίζουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Εύα Καμινάρη