Στο πλαίσιο της έκθεσης με θέμα την εγγύτητα που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη διοργανώνεται μία ξενάγηση στην έκθεση από τον επιμελητή της Παναγιώτη Σ. Παπαδόπουλο τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 8. μ.μ.

Στην έκθεση με θέμα την Εγγύτητα στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη παρουσιάζονται έργα των καλλιτεχνών:

Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη, Άγγελου  Θεοδωρόπουλου, Αριστείδη  Βαρούχα, Γιάννη Τσαρούχη, Γιώργου Μπουζιάνη, Κώστα Σπυρόπουλου, Φρέντ Μπουασονάς, Σερίν Νεσάτ, Διαμαντή  Διαμαντόπουλου, Φίλιππου Μαργαρίτη, Όθωνα  Περβολαράκη, Ορέστη Κανέλλη, Γιώργου Ιακωβίδη, Χέλμουτ Νιούτον, Ανρί- Καρτιέ Μπρεσόν, Δημήτρη Γαλάνη, Φώτη  Κόντογλου, Τζόζεφ Μπόυς.

Παρουσιάζονται επίσης σπάνιες φωτογραφίες των Κλώντ Βιγιάρ και Πιερ Μπονάρ καθώς και αρχειακό υλικό πάνω στη ζωή των Λούτβιχ Βιττγκενστάιν, και Μάρτιν Χάιντεγκερ. Προβάλλονται, επίσης αποσπάσματα ταινιών του Πιερ Πάολο Παζολίνι και Σεργκέι Αϊζενστάιν.

Η «Εγγύτητα» αποτελεί μία έκθεση που παρουσιάζει μία έννοια. Μολονότι πρόκειται για εικαστική παρουσίαση, μόνο ένα κομμάτι της είναι καθαρά εικαστικό. Η μουσική, τα θεωρητικά κείμενα, η λογοτεχνία οι διαφάνειες, η ιστορική φωτογραφία, τα φιλμ, και η video art που φιλοξενούνται δεν αποτελούν την εικαστική τεκμηρίωση ενός ιστορικού γεγονότος αλλά ανασυγκροτούν το ίδιο το αντικειμενικό πλαίσιο της ιδέας.