Ο Κώστας Καλδάρας παρουσιάζει τους τρεις Μεγάλους Λαϊκούς Συνθέτες Μάρκο Βαμβακάρη, Βασίλη Τσιτσάνη …

και Απόστολο Καλδάρα σε μια συναυλία – αφιέρωμα στο Μαρούσι τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 21:15.

Μία συναυλία – χρέος,  όπως λέει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Καλοκαιρινών Βραδιών Πολιτισμού  συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος. \”Σημαντικό Αφιέρωμα σε τρεις μεγάλους που άφησαν το αποτύπωμά τους στο σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά το αφιέρωμα επειδή ένας άξιος συνεχιστής του πατέρα του ο Κώστας Καλδάρας, έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς, αφήνοντας πίσω του όλες του τις αντιθέσεις. Μια συναυλία σε υψηλό σύγχρονο πολιτιστικό επίπεδο όπως ακριβώς ταιριάζει στο σήμερα και το αύριο του Μαρουσιού.\”

Έτσι  αθάνατα τραγούδια των Μάρκου Βαμβακάρη, Βασίλη  Τσιτσάνη και Απόστολου Καλδάρα, κλασικά πλέον σήμερα, θα  ερμηνεύσουν  με τις χαρακτηριστικές λαϊκές  φωνές τους οι Δημήτρης Μπάσης, Μελίνα Ασλανίδου, Ανδρέας Καρακότας, και το συγκρότημα του Σωτήρη Παπατραγιάννη, με τον ίδιο και τους Κατερίνα Τσιρίδου και Δημήτρη Κρανίδα, συνοδευόμενοι από εξαμελή ορχήστρα.

Παράλληλα στο ρόλο του Αφηγητή  ο Αντώνης Αντωνάκος θα μας θυμίσει σε κείμενα του Κώστα Καλδάρα παλιές εποχές, αγάπες και όνειρα, που στην ουσία τόσο πολύ μοιάζουν με το σήμερα, και τραγούδια που πάντα θα έχουν το ιδιαίτερο ειδικό τους βάρος τόσο με τη μουσική τους όσο και με το στίχο τους.

Κι αν ο στίχος \”θα σου δώσω μια να σπάσεις αχ βρε κόσμε γυάλινε και θα φτιάξω μια καινούργια κοινωνία άλληνε\” αποτελεί μία διαχρονική επιδίωξη, τα ματόκλαδά της που λάμπουν, η συννεφιασμένη Κυριακή και τόσα άλλα τραγούδια – διαμάντια που θα ακουστούν δεν αποτελούν παρά τους αδιάσπαστους κρίκους της αλυσίδας του ελληνικού τραγουδιού μέχρι σήμερα.

Το αφιέρωμα επιμελείται καλλιτεχνικά ο Κώστας Καλδάρας, συνθέτης και  γιος του Απόστολου. Γνώστης της μουσικής των μεγάλων αυτών συνθετών αλλά και από τους λίγους που ήταν παρών, ως παιδί, στην δημιουργία πολλών από τις επιτυχίες τους, ενώ παράλληλα ως συνθέτης και ο ίδιος, αναδεικνύει τα ιδιαίτερα μουσικά χαρακτηριστικά και το ύφος των τριών λαϊκών συνθετών με αγάπη και γνώση