Από τις 16 Ιουνίου έως τις 29 Ιουλίου και από τις 29 Αυγούστου ως τις 9 Σεπτεμβρίου, παιδιά 6-12 ετών εξερευνούν, μαθαίνουν, αθλούνται, παίζουν και δημιουργούν μέσα από διαδραστικές περιηγήσεις, αθλητικές δραστηριότητες, βιωματικά παιχνίδια και καλλιτεχνικά εργαστήρια.

Το πρόγραμμα του Summer Camp στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, θα δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν τις Αξίες του Ολυμπισμού, θα τους συστήσει τα επιτεύγματα Ολυμπιονικών και σημαντικών αθλητών, ορισμένους από τους οποίους θα έχουν την χαρά να γνωρίσουν και από κοντά και θα τα παρακινήσει να ασχοληθούν με τον Αθλητισμό.

Κατά τη διάρκεια του Summer Camp τα παιδιά διασκεδάζουν με θεατρικά παιχνίδια, μαθαίνουν πολεμικές τέχνες και συμμετέχουν σε καλλιτεχνικά εργαστήρια, δημιουργώντας μοναδικά αναμνηστικά με ανακυκλώσιμα υλικά ή πηλό, εμπνευσμένα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αίθουσες του Μουσείου και να ανακαλύψουν τους σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα έως το σήμερα. Στο καθημερινό πρόγραμμα του Summer Camp, περιλαμβάνονται αθλήματα όπως στίβος, beach volley, κολύμβηση, αναρρίχηση, τένις αλλά και παιχνίδια κινητικού συντονισμού, ισορροπίας, ρυθμού, αντίληψης και συνεργασίας.

Με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα, στις 23 Ιουνίου, ο δύο φορές Ολυμπιονίκης, Νίκος Κακλαμανάκης θα επισκεφτεί το Μουσείο για να μοιραστεί με τα παιδιά την πολύτιμη εμπειρία του και να τους μεταδώσει την αξία του αθλητισμού.

Η διαδικασία των εγγραφών γίνεται μέσω της εταιρείας The Project Company που είναι και ο διοργανωτής του Summer Camp. Εδώ μπορείτε να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα.

*Για την ασφάλεια των παιδιών τηρούνται όλες οι σχετικές διαδικασίες και συστάσεις που θεσπίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.