Ένας θεσμός πια, το Story Telling Festival του Μικρού Πολυτεχνείου, που διεξάγεται για 5η συνεχή χρονιά, φέτος αλλάζει γειτονιά και προσεγγίζει τα παράλια και τον Πειραιά  

Στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα στον ηλεκτρικό σταθμό του Νέου Φαλήρου, περιμένει τους διαγωνιζόμενους παραμυθάδες και το κοινό που αγαπά την τέχνη του παραμυθιού και της αφήγησης να ψηφίσει ποιο από τα παραμύθια που θα ακούσει του αρέσει πιο πολύ.
 
Τις Κυριακές 30 Μαΐου και 6 Ιουνίου και ώρες 16:00 έως 21:00, θα διεξαχθούν οι αγώνες παραμυθάδων από όλη την Ελλάδα που θα διαγωνίζονται την πρώτη Κυριακή στην Τέχνη της Προφορικής Αφήγησης και την δεύτερη Κυριακή στο γραπτό παραμύθι.
 
Οι συμμετοχές έχουν ξεκινήσει και η λήξη δήλωσης συμμετοχής και για τις δύο κατηγορίες είναι έως την Παρασκευή 28 Μαΐου, Ώρα 22:00. Πληροφορίες στο 2109480745 και στο http://www.mikropolytexneio.gr/

Το φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό, αφορά σε διαφορετικές κατηγορίες: αφήγησης, συγγραφής (πεζό και έμμετρο κείμενο) και impro – stories.
 
Τα γραπτά πεζά παραμύθια διαγωνίζονται την Κυριακή 6/6, ενώ οι 3 άλλες κατηγορίες (αφήγηση, impro & έμμετρο) διαγωνίζονται την προηγούμενη Κυριακή 30/5. Ώρες διεξαγωγής: 16:00 – 21:00
Βραβείο Κοινού. Γενική Είσοδος σε κάθε Κυριακή 10€
 
Τα διαγωνιστικά τμήματα του Story Telling Festival είναι:
 
1) IMPRO – STORIES: Διαγωνιστικό για τον αυτοσχεδιασμό
Δομή / Ύφος: Θεματικές Αφηγήσεις όχι μεγαλύτερες από πέντε (5) λεπτά που οι συμμετέχοντες σε αυτές θα αυτοσχεδιάζουν μπροστά στο κοινό στήνοντας μία ιστορία με: Α) Σεβασμό στα δεδομένα που τους δόθηκαν, Β) Έμπνευση και μαεστρία ως προς τη σύνθεση του υλικού τους, Γ) Αποτελεσματική σκηνική παρουσία. 
 
2) TALKING HEADS, MOVING HANDS: Διαγωνιστικό για την προφορική αφήγηση
Δομή / Ύφος: Αφηγητές, story tellers, παραμυθάδες, ηθοποιοί, γραφιάδες με έφεση στον προφορικό λόγο, αλλά και όσοι αγαπάνε και ασχολούνται με την τέχνη της προφορικής αφήγησης μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με ένα παραμύθι ή μία ιστορία μέγιστης διάρκειας δώδεκα (12) λεπτών που θα γνωρίζουν καλά ή θα έχουν προετοιμάσει και θα αφηγηθούν την στο κοινό by heart (χωρίς να την διαβάζουν).
 
3) STORY (WRITING) TELLING FESTIVAL: Διαγωνιστικό για το γραπτό παραμύθι
Δομή / Ύφος: Πρωτότυπα γραπτά παραμύθια που: – Μπορούν να είναι Πεζά κείμενα – Μπορούν να είναι Έμμετρα κείμενα (Παραμυθοτράγουδα) – Πρέπει να κατατεθούν ως 25/5/2010 σε 4 δακτυλογραφημένα αντίτυπα και που ο όγκος τους δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 2400 λέξεις – Πρέπει οι συγγραφείς τους να φροντίσουν ώστε τα κείμενα που θα προκριθούν στον τελικό να διαβαστούν στο κοινό είτε από τους δημιουργούς τους, είτε από κάποιον που ο συγγραφέας προτείνει.

Σε κάθε περίπτωση όποια κι αν είναι η παρουσίαση του παραμυθιών πρέπει να διαρκεί  από πέντε (5) έως δώδεκα (12) λεπτά. Και μην ξεχνάμε, μπορεί ο τρόπος παρουσίασης να είναι αβανταδόρικος ή λιτός αλλά το κείμενο είναι αυτό που διαγωνίζεται για την κριτική επιτροπή και όχι η παρουσίαση. 
  
Η κριτική επιτροπή ή το βραβείο από το κοινό είναι σε κάθε φεστιβάλ απαραίτητα αλλά ορίζονται σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν κάθε χρονιά που διεξάγεται το φεστιβάλ. Η κριτική επιτροπή προκρίνει από όσα παραμύθια γραπτά κατατεθούν εκείνα που πιστεύει πως αξίζουν να φτάσουν μέχρι τον τελικό 30/5 και 6/6.

Στον τελικό η κριτική επιτροπή δίνει σε περίπτωση σύμφωνης γνώμης 30 ψήφους στο παραμύθι ή τον διαγωνιζόμενο που επιλέγει. Σε άλλη περίπτωση κάθε κριτής δίνει τις 10 ψήφους που του αναλογούν στον υποψήφιο που προτιμάει σε κάθε κατηγορία. Το κοινό έχει δικαίωμα 1 ψήφου για το παραμύθι που προτιμά σε κάθε κατηγορία. 

Σε κάθε κατηγορία το πρώτο βραβείο κερδίζει από ένα σεμινάριο αξίας 250€ (στα καλοκαιρινά ταξίδια  ή στο Μικρό Πολυτεχνείο).

Σε κάθε κατηγορία το δεύτερο βραβείο κερδίζει από ένα σεμινάριο Αυτοματικής Γραφής ή Θεατρικού Παιχνιδιού αξίας 150€ με έναρξη τον Νοέμβριο του 2010.

Από ένα συλλεκτικό βιβλίο Lost Love Stories  υπογεγραμμένο από το συγγραφέα του θα δοθεί στη τρίτη θέση κάθε κατηγορίας.

Σημείωση: Η συγγραφή παραμυθιών αλλά και η τέχνη του αυτοσχεδιασμού πάνω στην προφορική αφήγηση παραμυθιών ή ιστοριών, διδάσκονται στα αντίστοιχα σεμινάρια στο Μικρό Πολυτεχνείο.