Η Δημοτική Πινακοθήκη της Ιθάκης παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας της εικαστικού Τίνας Μάσχα με τίτλο …

στο Πέρασμα των Αιώνων. Σ\’ αυτή την έκθεση η Τίνα Μάσχα διεισδύει στον Βυζαντινό κόσμο της εικονογραφίας αναπαράγοντάς τον με μία σύγχρονη μεταβυζαντινή προσέγγιση αφήνοντας τη δική της ξεχωριστή τεχνοτροπία να εντυπωσιάσει τον θεατή.

Στην περίπτωση της εικαστικού αρμόζει κυριολεκτικά η λαϊκή ρήση μια εικόνα …χίλιες λέξεις. Δέος, κατάνυξη, συγχώρεση, ελπίδα, σοφία, γαλήνη είναι μόνο μερικά από τα συναισθήματα που νοιώθει κανείς παρατηρώντας απλά τα έργα της και ακόμη περισσότερα είναι εκείνα που ίσως δεν περιγράφονται με λέξεις απλά βιώνονται στην βαθύτερη προσπάθεια του θεατή να ανακαλύψει την λανθάνουσα δύναμή του.

Στην ίδια έκθεση θα παρουσιαστούν και έργα από παλαιότερη συλλογή της με τίτλο Σημεία Φυγής.
Χρώμα – πάθος – φως είναι τα στοιχειά που αναζητά ο άνθρωπος για την …φυγή του.

Έργα εμπνευσμένα από την τελειότητα της δημιουργού για τον άνθρωπο, έργα που παροτρύνουν τον θεατή να χρησιμοποιήσει σχεδόν όλες του τις αισθήσεις αφού η προσπάθεια της εικαστικού πετυχαίνει για ακόμη μία φορά τον σκοπό της αποδίδοντας στα έργα της την ζωντάνια που όσο η φύση παρέχει πλουσιοπάροχα, τόσο ο άνθρωπος την χρειάζεται!

Επιμέλεια και διοργάνωση έκθεσης: Έλενα Αρμένη.