Η ODEON παρουσιάζει την ταινία του Στράτου Μαρκίδη «Στο ξέσπασμα του φεγγαριού» που θα αρχίσει να προβάλλεται στις

κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010. 
 

Λίγα Λόγια για την ιστορία…

“Στο ξέσπασμα του φεγγαριού αυτός που θα γλιτώσει δεν θα είναι αυτός που αρνήθηκε στον έρωτα να δώσει” τραγουδά ο Βασίλης Σκουλάς ένα βράδυ σε ένα παραδοσιακό στέκι του Ηρακλείου. Ανάμεσα στους θαμώνες  η Αλεξάνδρα και ο Μάνος, δύο άγνωστα μεταξύ τους νέα παιδιά,  νιώθουν ερωτική αναστάτωση με τις πρώτες ματιές που ανταλλάσσουν. Η επαφή τους διακόπτεται απότομα από τον αδελφό της Αλεξάνδρας, τον Στέφανο, που την παίρνει και φεύγουν.

Η Αλεξάνδρα και ο Μάνος ξαναβρίσκονται συμπτωματικά στο Λονδίνο όπου σπουδάζουν σε διαφορετικές σχολές και έτσι αρχίζουν να βλέπονται κρυφά, αφού ο Κωνσταντίνος Αδαμάκης, ο πατέρας της Αλεξάνδρας, την έχει τάξει στον γιο της συνεταίρου του στις ξενοδοχειακές του επιχειρήσεις.

Ο  Κωνσταντίνος έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν, όταν μαθαίνει από τον Στέφανο ότι ο Μάνος δεν είναι άλλος από τον γιο του Άγγελου Παπαδάκη, που τον τραυμάτισε σοβαρά πριν από πολλά χρόνια, πυροδοτώντας μία βεντέτα που μεταμόρφωσε δύο παιδικούς φίλους σε αιώνιους εχθρούς. Η Αλεξάνδρα και ο Μάνος, που αγνοούν αυτή την ιστορία, ζουν ανέμελα τον έρωτά τους, ως τη στιγμή που ο Κωνσταντίνος και ο Στέφανος επεμβαίνουν βίαια και προσπαθούν να τους χωρίσουν. Η προειδοποίησή τους είναι σαφής: αν ο Μάνος δεν εξαφανιστεί από τη ζωή της Αλεξάνδρας, θα πεθάνει.

Το ειδύλλιο μετατρέπεται σε θρίλερ, καθώς οι δύο εραστές αγωνίζονται να διασώσουν τον έρωτά τους, παρά τις απειλές και τις πιέσεις.

Στο ξέσπασμα του φεγγαριού αυτός που θα γλιτώσει δεν θα ‘ναι αυτός που αρνήθηκε στον έρωτα να δώσει… Έτσι λένε στην Κρήτη. Στον “παράδεισο των ερωτευμένων” έχουν θέση μόνο αυτοί που αγάπησαν χωρίς να λογαριάσουν εμπόδια και κινδύνους. Έβαλαν την αγάπη πάνω από την ίδια τους τη ζωή.

Μια φιλία δυο νέων από την Κρήτη, με αφορμή μια γυναίκα, έγινε άσβεστο μίσος που κρατάει 25 χρόνια. Και φτάνουμε στο σήμερα. Τα παιδιά  τους συναντιούνται και αγαπιούνται με μια αγάπη αγνή – μεταφυσική, γιατί η αγάπη είναι πάνω από το μίσος και τη βεντέτα. Οι νέοι σήμερα, πέρα απ’ ότι πιστεύουν μερικοί , λαχταρούν να ζήσουν τον απόλυτο έρωτα.

Η ευτέλεια των τηλεοπτικών προγραμμάτων και τα μηνύματα του εύκολου και, χωρίς συναίσθημα, μοντέλου ερωτικής σχέσης απ’ όλα τα μέσα επικοινωνίας, μας δημιούργησε την ανάγκη να δώσουμε στον θεατή μια ιστορία αγνής αγάπης εκεί που η ίδια μοίρα , χωρίς να το επιζητούν οι δυο νέοι ήρωες, έρχεται να τους χτυπήσει την πόρτα σαν να είναι προδιαγεγραμμένο να συναντηθούν… σαν να γνωρίζονται από πάντα. Η αγάπη τους δίνει τη δύναμη να μπουν σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι αντιμέτωποι με τους δικούς τους και τον περίγυρό τους… Θέλουν να το ζήσουν με οποιοδήποτε τρόπο.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Στράτος Μαρκίδης
Σενάριο:  Γιώργος Χρυσοβιτσάνος
Story: Ιωάννα Γιαννούλη
Οργάνωση Παραγωγής: Νάσος Αργυρόπουλος
Δ/ντής Παραγωγής: Ηλίας Σαραντάκης
Δ/ντης Φωτογραφίας:  Βασίλης Χριστομόγλου
Σκηνικά:  Έφη Ζυγούρη  
Ενδυματολόγος: Εύη Καζάκου
Μακιγιάζ: Βίκυ Χαλιώτη
Μοντάζ: Νίκος Στεφάνου 
Τραγούδι: Βασίλης Σκουλάς
Στίχοι: Κώστας Φασουλάς

Πρωταγωνιστούν: 
Ιωσήφ Μαρινάκης, Κώστας Αποστολάκης, Τάνια Τρύπη,  Τζένη Μπότση, Κατερίνα Γερονικολού, Κώστας Λούκας, Κωνσταντίνος Λάγκος, Νίκος Βερλέκης, Πατρίτσια Περιστέρη, Κωνσταντίνος Φάμης
Στο ρόλο του ΜΑΝΩΛΗ ο Γιάννης Βόγλης
Στο ρόλο της ΕΛΕΟΝΟΡΑΣ η  Μπέττυ Λιβανού
Παραγωγοί:   Μάνος Κρεζίας, Στράτος Μαρκίδης, Διονύσης Σαμιώτης
Παραγωγή: ODEON, MS MEDIA, NOVA
Διανομή:  ODEON